Felkészülés

Bombabiztos tippünk van a címvédő világbajnok derbijére

A német válogatott a 2016-os Eb óta, immár 21 meccse nem kapott ki és ez a mesés széria pénteken is folytatódhat.

Végre átvészeltük a focimentes hétköznapokat és a péntek ráadásul igazi kánaán a futball szerelmeseinek. Több kiváló párosítást is összehoztak a szervezők, talán a legígéretesebb mégis a vb-döntőnek is beillő német-spanyol párharc, amelyet a düsseldorfi ESPRIT Arena közönsége előtt játszanak 20:45-kor.

1x2    
Németország Döntetlen Spanyolország
2.30 3.25 3.00

A két nehézsúlycsoportba tartozó gárda találkozója igazi csemege és komoly bemutatóra számíthatunk tőlük. Alibizésre már nincs idő, hiszen a világbajnokság itt van a nyakunkon, így az utolsó finomhangolásokat végzik a mesterek.

A Die Mannschaft sztárjai új vb-mezükben. fotó: Német válogatott hivatalos facebook oldala

Joachim Löw világbajnok csapata 21-meccses nyerő sorozatban van, legutóbb a franciáktól kaptak ki a 2016-os Eb-n. 

A vb-selejtezőkön briliáns teljesítménnyel rukkoltak elő, címvédőhöz méltóan 10/10 győzelmi mutatóval és 43-4-es gólaránnyal gyalulták le a csoportjukat.

A FIFA ranglistáján természetesen első helyen állnak, bár legutóbbi két barátságos meccsükön Anglia (0-0) és Franciaország (2-2) válogatottjaival egyaránt csak döntetlenig jutottak.
Löw keretéből sokak meglepetésére kimaradt a javuló formát mutató Marco Reus és dortmundi társai, a világbajnoki döntőt eldöntő duó, Götze és Schürrle is. Manuel Neuer szinte már érthetetlen módon ősz óta lábadozik lábtöréséből, a szintén bayernes Sebastian Rudy pedig magánügyi okokra hivatkozva mondta le a találkozót.

A csapat egyik kérdéses posztján, azaz csatárként Timo Werner kaphat lehetőséget. A 21 éves RB Leipzig-támadó 10 válogatott meccsén már 7 gólnál jár és jó úton halad ahhoz, hogy az átigazolási időszakban valamelyik gigásznál kössön ki.

[2482502] 2018-03-23 20:45:00 Németország - Spanyolországx

Julen Lopetegui fiai sem fogták vissza magukat a selejtezősorozat alatt, hiszen egy olaszokkal megesett remit leszámítva 9 győzelemmel és 36-3-as gólaránnyal hozták le azt. Nem beszélve arról, hogy a Die Mannschafthoz hasonlóan az Eb óta nem találtak legyőzőre.

A Chelsea bal-bekkje, Marcos Alonso megkapta első behívóját, azonban tapasztaltabb csapattársai, Fabregas, Morata és Pedro egyaránt kimaradtak a mostani keretből.

Kisebb meglepetésre a United sztárja, Juan Mata sem utazott el a meccsre. A nagy visszatérő a gátlástalan erőcsatár, Diego Costa lesz, aki az Atlético Madridba való visszatérése óta remek formának örvend.

A bukik abszolút háromesélyes találkozót várnak, de fogadási szempontból az 1X-re kiszabott @1.35 kifejezetten value-nak tűnik, mivel a németeket hazai környezetben majd' három éve nem verték meg. A szlovákok elleni zakó óta 9/8 győzelem a mérleg és aki valaha is nézett focit az tudja, hogy egy meccset sem vesznek félvállról, főleg, hogy egy esetleges győzelemmel a legnagyobb riválisaiknak is üzenhetnének, ami kifejezetten fontos lenne így a vb előtt. 

A La Roja is remek formának örvend, de idegenben ikszeltek Anglia, Oroszország és Olaszország csapataival egyaránt. Bár óriási fölényre nem számítunk Löw fiaitól de a döntetlen szagú meccsen inkább a hazaiaknak áll a zászló.

[2482502] 2018-03-23 20:45:00 Németország - Spanyolországx;