Kézilabda

Meg tudjuk triplázni a pénzünket a magyar-hollandon?

A világbajnoki bronzérmes Hollandia ellen lép pályára a magyar női kézilabda-válogatott az Eb-selejtezők 3. fordulójában. A Rasmussen-csapattól bravúr kell a pontszerzéshez.

A 7-es számú csoport két 100 százalékos együttese csap össze egymással csütörtök kora este a Győri Arénában, avagy a magyar válogatott a világbajnoki bronzérmes Hollandia ellen folytatja az Eb-selejtezőt.

A bukmékerek eredetileg a magyar válogatottat hozták ki esélyesebbnek, ám mostanra a piac átfordította az oddsokat, így jelenleg a mieink sikere 2.30-as szorzóval fogadható.

1x2    
Magyarország Döntetlen Hollandia
2.18 6.50 2.08

Sajnos az utóbbi években a magyar csapat kevés jó eredménnyel rendelkezik, egyértelmű, hogy a világ élvonala ellépett egy picit a válogatottól. Topcsapatok ellen évek óta nem sikerült komoly tétmeccset megnyernünk, márpedig Hollandia jelenleg abszolút a világ elitjébe tartozik, így bravúrnak számítana, ha sikerülne két vállra fektetni.

Különösen annak fényében igaz ez, hogy Kim Rasmussen csapatából jó pár meghatározó és rutinos játékos hiányzik majd sérülés miatt. Szöllősi-Zácsik Szandra, Klivinyi Kinga, Szucsánszki Zita és Szekeres Klára sem lesz ott a pályán, mint ahogyan a visszavonuló Görbicz Anita sem fogja már segíteni a csapatot.

A hollandoknál az egy hónappal ezelőtt megadott kerethez képest több változás is történt. Estavana Polman, Jessy Kramer, Charris Rozemalen és Kristy Zimmerman megsérült, a helyükre Angela Malestein, Inger Smits, Rinka Duijndam, Angela Steenbakkers és Esther Schop került.

  • A két ország válogatottja eddig 41 alkalommal találkozott, a hollandok csupán kétszer - 1989-ben és 2010-ben - tudtak nyerni, az összes többi mérkőzésen a magyarok győztek.
  • A selejtezősorozat 7. csoportjában a holland és a magyar válogatott mellett Fehéroroszország és Koszovó szerepel, az első és a második, valamint a hét csoport legjobb harmadikja jut ki a decemberi, franciaországi kontinenstornára.

A magyar csapat most egy rendkívül fiatal - mindössze három olyan játékos van a keretben, aki elmúlt 27 éves - kerettel várja a hollandokat, amelynek soraiban a négy magyarországi légiós, Yvette Broch, Cornelia Nycke Groot, Laura van der Heijden és Danick Snelder is ott lesz.

"A hollandoknak az a legnagyobb erősségük, hogy szinte átfutnak az ellenfelükön. Arra szeretnénk kényszeríteni őket, hogy felállt fal ellen kézilabdázzanak. A hét elején még megnyomtuk a fizikai munkát, aztán kifejezetten azzal foglalkoztunk, hogy mit kell csinálnunk védekezésben és támadásban a hollandok ellen" - fogalmazott Tomori Zsuzsanna, aki a jelenlegi keret vezérének tekinthető.

A magyar női válogatott kerete
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KARNIK Szabina (MTK Budapest), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP), SZABÓ Laura (Érd)
Balátlövő: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN

Fogadási szempontból nem feltétlenül egyszerű a dolgunk, ugyanakkor az, hogy a magyar csapat egy foghíjasnak mondható, fiatal kerettel lép pályára a világ egyik legjobbja ellen, azért adhat némi támpontot.

Bár a győri közönség mindenképpen a lányok segítségére lesz, ez a tény nem biztos, hogy elegendő lesz az üdvösséghez. Ugyanakkor a hollandok számára nem ez lesz az év meccse, hiszen a továbbjutás mindenképpen meglesz, a vasárnapi visszavágón pedig ők játszhatnak hazai pályán.

Összességében azonban úgy véljük, hogy a világsztárok nélkül felálló magyar válogatott részéről komoly bravúrnak számítana, ha sikerülne legyőzni Hollandiát. A hollandok szeretik a gyors kézilabdát, a válogatottunk védekezése pedig jelenleg nem tartozik a legerősebbek közé, így egy overes fogadással érdemes lehet megpróbálkozni.

 

  • Gólszám 52.5 felett@1.85   
     
  • Vendég és több, mint 52.5 gól@3.65   
7. csoport állása
1. Hollandia 2 2 0 0 73:33 4
2. Magyarország 2 2 0 0 62:30 4
3. Fehéroroszország 2 0 0 2 39:58 0
4. Koszovó 2 0 0 2 24:77 0