Felkészülés

Az Eriksen vezérelte dánok 1.70-ért hozhatják idei első győzelmüket

A finishez közelít a vb-résztvevő válogatottak felkészülése, a dánok csütörtökön a torna meglepetéscsapatát verhetik.

Panama nemzeti csapata 2017 októberében történelmet írt, amikor is a Seattle Sounders védője, Román Torres a Costa Rica elleni selejtezőn a 88 percben kilőtte az országot a világbajnokságra. Annak a találatnak köszönhetően a közép-amerikai gárda történelme első vb-jére készülhet idén nyáron.

Panama#pan-panama#5

A legtöbb nemzettel összehasonlítva elég csekély játékerőt képviselnek, de a selejtezőkön már bizonyították Costa Rica legyőzésével és az USA-val és Hondurasszal való remizésükkel, hogy képesek meglepetést okozni erősebb ellenfelekkel szemben is.

1x2    
Dánia Döntetlen Panama
1.30 5.00 9.50

Dánia útja sem volt zökkenőmentes, hiszen play-off meccset kellett játszaniuk Írországgal, ám azt az akadályt rendkívül kényelmesen vették.  A koppenhágai Telia Parken stadionban lejátszott 0-0 után,  a második legen laza 5-1-el lépték le a szigetlakókat. Egy ilyen kaliberű siker után immár arra készülnek, hogy a világ legnézettebb sporteseményen is letegyék újra a névjegyüket és biztosak lehetünk benne, hogy nem fogják félvállról venni a hátralévő felkészülési meccseiket sem.

Eriksen méltán szerzett világhírnevet magának és nem csak a Tottenhamben, hanem a válogatottban is remekel. fotó: Daily Mirror

Papíron természetesen messze a dánoknak áll a zászló. Olyan minőségi játékosaik vannak, mint Christian Eriksen, Pione Sisto és Yussuf Poulsen, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak klubcsapataikban. Keretük nem csak kreativitásban jeleskedik, hanem komoly a gólérzékenységük is, így az idegenben amúgy is elég gyengécske Panama nem kéne, hogy gondot okozzon nekik. Kisebb intő jel lehet viszont, hogy a Los Canaleros legutóbb 1-1-es döntetlent ért el Wales ellen, tehát ha meg akarják örvendeztetni a közönségüket, nem szabad félvállról venniük Hernan Gomez fiait.

A dánok mestere, Age Hareide az idei két zakójuk ellenére bizakodó a közelgő világeseménnyel kapcsolatban és az együttes felkészültségi szintjét illetően. A napokban rendkívül elismerően nyilatkozott a csapat lelkéről, a vitathatatlanul posztján a világ legjobbjai közt szereplő Eriksenről.

"Ő egy olyan típusú játékos, aki bármilyen körülményhez könnyedén tud alkalmazkodni. Csak passzold neki a labdát és ő tudni fogja mi a legmegfelelőbb lépés. Christian az a típus, aki csak javul ,ha jobb focistákkal kell szembenéznie.

Véleményem szerint jobb játékos, mint a Real Madrid vagy a Barcelona középpályásai. Ott van például Luka Modric, aki a Tottenhamből ment a Realba pedig nem volt olyan jó mint Eriksen.

- lelkendezett a kapitány.

Mindent összevetve a négy meccs óta nyeretlen dánoknak ideje néhány pozitív eredmény elérniük, ha nem akarnak rossz szájízzel érkezni a vb-re. A minőségileg sokkal gyengébb Panama ideális ellenfél ehhez és bár gálameccset nem várunk, Eriksenék egy feszes meccsel begyűjthetik idei első győzelmüket.

Dánia - Panama
hatharom.com
1X2 + GÓLSZÁM 3,5 - Hazai és kevesebb
@1.75
Fogadási határidő: 20:00
[2703860] 2018-03-22 20:00:00 Dánia - Panamax;