Férfi kézi BL

Most érdemes a Szegedre fogadni!

Ha a Löwen és a Veszprém otthonában összejött a bravúr, miért ne jöhetne össze Kielben?

Szerdán este a Kiel-Szeged mérkőzéssel kezdődnek meg a férfi kézilabdázók Bajnokok Ligájának nyolcadöntői. A találkozó esélyese a német sztárcsapat, azonban véleményünk szerint Juan Carlos Pastor tanítványainak bőven lesz keresnivalója Kielben.

1x2    
Kiel Döntetlen Szeged
1.32 9.75 4.00

A hazai alakulatot senkinek sem kell bemutatni, évek, sőt évtizedek óta meghatározója a világ elitjének, azonban az idei szezonban a Zebrák igen csak alulmúlják önmagukat. A Bundesligában mindössze a hatodik pozícióban tanyáznak, több megalázó vereséget szenvedtek, s nem csak idegenben, hanem hazai pályán is, hiszen a Sparkassen-Arenában többek közt a Hannover és a Wetzlar is nyerni tudott. A BL-ben hét hazai meccséből csak hármat tudott megnyerni a Kiel, mivel többek közt a PSG, a Kielce, de még a Celje is elvitte a két pontot a kikötővárosból.

Az idei pocsék teljesítmény egyértelműen a rengeteg sérültnek köszönhető, illetve annak, hogy a felépülést követően a sztároknak nincs ideje játékba lendülniük, egyből a mély vízben találják magukat. A Kiel legutóbb múlt csütörtökön lépett pályára, arról a meccsről pedig Rene Toft Hansen, Christian Zeitz és Rune Dahmke hiányzott, s vélhetően a szerdai ütközetet is kihagyják az előbb említett játékosok.

Most érdemes a Szegedre fogadni! - Fotó: Facebook

Ami a vendégcsapatot illeti, a Szeged pocsékul fejezte be őszi szezonját, az Európa-bajnokságot követően ugyanakkor mintha kicserélték volna a csapatot. Mindössze két vereséget szenvedett el a MOL-Pick 2018-ban, négy góllal kapott ki a BL-címvédő Vardar Szkopje, illetve egy találattal maradt alul a Barcelona otthonában. Azonban például a Löwennél két, míg Veszprémnél egy góllal bizonyult jobbnak idegenben, utóbbit ráadásul bő egy hete tette, avagy tényleg jó formában utazik Németországba a Pastor-csapat.

Az eredmények mellett jó hír a szegedi szimpatizánsok számára, hogy egyedül már csak Matej Gaber szolgálataira nem számíthat a gárda, azonban a szlovén beálló egyre jobb állapotban van, szépen gyógyul a talpsérülése, s vélhetően a visszavágón már a gárda rendelkezésére áll.

A két együttes egymás elleni BL-meccseinek eredménye:
Dátum Liga Mérkőzés Eredmény
23.03.16 BL Kiel Szeged 36 : 29
20.03.16 BL Szeged Kiel 33 : 29
19.04.15 BL Kiel Szeged 31 : 23
12.04.15 BL Szeged Kiel 31 : 29
09.02.12 BL Kiel Szeged 34 : 24
02.10.11 BL Szeged Kiel 26 : 38

A két fél ezidáig hatszor találkozott egymással, négyszer a Kiel, kétszer a Szeged tudott nyerni. Azonban az utóbbi években egyre közelebb került a MOL-Pick a német kirakatcsapathoz, hiszen a két évvel ezelőtti kieséses szakaszban sokáig még a visszavágón is továbbjutásra állt a magyar alakulat.

Mindezek után amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy az eredeti kiírás szerint Szegeden kezdődött volna a párharc, azonban a hétvégén rangadót rendeznek a Bundesligában (Kiel-Löwen), amit a TV-közvetítés miatt nem lehetett eltolni, így felcserélődött a pályaválasztó jog. Fontos megjegyezni, hogy a magyar csapat például óriási segítséget kapott a Ferencvárostól és a Budakalásztól, hogy megfelelően fel tudjon készülni a Kielből, mindkét gárda első szóra segített, hogy az ellenük vívandó mérkőzések időpontja módosításra kerüljön.

Mindent összegezve úgy véljük, hogy perpillanat a lehető legjobbkor utazik Németországba a Szeged, s ennél nagyobb esélye aligha lesz, hogy bevegye a Sparkassen-Arénát. Azonban még a hendikepes fogadással is igazán szépet kaszálhatunk, s így még a döntetlen, illetve a Kiel maximum kétgólos sikere is belefér a pakliba.

hatharom.com
Szeged +2,5 (ázsiai hendikep)
@1.80

A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti szerda 19:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.