Tenisz

Ezek a tippek lehetnek a nyerők Fucsovics meccsén

  • Cesc18

A magyar játékos Maximilian Marterer ellen lép pályára a Miami Open első fordulójában

Szerdán a férfiak is megkezdik a küzdelmeket Miamiban, köztük Fucsovics Márton is, aki a német Maximilian Martererrel néz majd farkasszemet. Fucsovics a hetet élete legjobb világranglistán helyén (60.) kezdte meg, miután az Indian Wells-i Mastersen második körös volt, majd Irvingben egy igen jó nevekből álló Challengeren elődöntőzni tudott. 

Fucsovics első főtáblás meccsére készül Miamiban. - Fotó: Hírstart

A magyar játékos eddigi amerikai szereplését, edzője, Sávolt Attila a Facebook-oldalán értékelte:

"Ugyan az Irving Challengeren vereséget szenvedett Marci az elődöntőben, mindenképpen pozitívan értékelem az első két hetet itt Amerikában, főleg a sérülése után. Nincs mit szépíteni, a szombati mérkőzésen jobb volt az olasz fiú (Matteo Berrettini), akiről fogunk még hallani, mert nagy tenisze van." 

Rendkívül agresszívan teniszezik, hatalmas szervákkal és az ilyen játékosokkal meggyűlik a baja Marcinak.

"Tulajdonképpen a Cilic elleni meccsen is hasonló volt a játék képe. Ilyen nagy nyomású játékosok ellen Marci sokszor túlságosan hátra szorul, nem tudja elégszer a kezébe venni a labdamenetek irányítását. Sőt, néha még úgy is érzem, hogy nem törekszik erre eléggé és a saját játékához, az erősségeihez képest is túl passzív marad és nem elég agresszívan üti meg még például a tenyereseit sem. Kicsit frusztrálttá is szokott válni ilyen játékosok ellen."

Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton Maximilian Marterer
1.60 2.05
Fogadási határidő: 17:15

Nem véletlenül emeltük ki ezeket a mondatokat Sávolt értékelőjéből, ugyanis Marterer személyében most egy nagyon hasonló játékos lesz az ellenfele, mint Berrettini volt. Marterer szintén magas, jó szervás és nagy ütőerővel bíró teniszező, és Marcihoz hasonlóan, neki sincs rossz szezonja, mégha Amerikában egyelőre nem is annyira jött ki neki a lépés.

Három éve Lengyelországban egy fedett pályás Challengeren találkoztak, amit akkor Fucsovicsnak 3-6, 7-6, 7-6 arányban sikerült megnyernie, de mint az az eredményből is látható, nagyon nem volt egyszerű dolga.

Most sem várhatunk egyoldalú meccset, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a lassú kemény pálya egyértelműen a magyar teniszének kedvez. 

  • Fucsovics nyeri a meccset @ 1.60
     
  • Játékok száma - Több, mint 22.5 @ 1.83
     
  • Lesz tie-break @ 2.20