Foci-vb 2018

Lemarad a Barca egyik legnagyobb csillaga a világbajnokságról?

Úgy tűnik, korántsem egyértelmű, hogy Dembélének helye van a francia válogatottban.

Didier Deschamps mester nemrég kijelölte 24 fős keretét, amely előbb Kolumbiával, majd Oroszországgal csap össze a vb-re való felkészülés jegyében. Ahogyan azt megszokhattuk, a franciák trénere igen bőséges névsorból válogatott és többek között most is olyan játékosok nem fértek bele a keretbe, mint mondjuk Kurzawa, Mendy, Makayoko, Lacazette, Fekir vagy Payet. Ott van viszont a legénységben a Barcelona újdonsült csillaga, Ousmane Dembélé, akinek ezzel együtt is erőteljesen kérdéses az oroszországi repülőjegye.

Dembélé ugyanis június óta nem volt tagja a The Blues-nak, ráadásul mindössze két végigjátszott mérkőzése és egyetlen gólja van a nemzeti tizenegyben. Ez persze nem akkora csoda, hiszen a francia csapatban tobzódnak a jobbnál jobb támadók, Griezmann, Martial, Mbappé, Ben Yedder vagy éppen Giroud is szeretne kijutni a vb-re, ám nem valószínű, hogy mindannyian ott lehetnek a tornán.

Ott lesznek a 23-as vb-keretben?
Játékos (Csapat) Kerettag lesz Nem lesz kerettag
Tiemoue Bakayoko (Chelsea) 7.00 1.06
Ousmane Dembélé (Barcelona) 1.60 2.20
Nabil Fekir (Lyon) 2.50 1.47
Olivier Giroud (Chelsea) 1.16 4.50
Alexandre Lacazette (Arsenal) 2.30 1.55
Thomas Lemar (Monaco) 1.55 2.30
Dimitri Payet (Marseille) 2.60 1.44

Az oddsok alapján egészen meglepő módon mindössze Giroud helye biztos a csapatban, aki idén 34 meccsen 8 gólnál jár és látszólag a Chelsea-be sem tudja magát beverekedni, noha Conte gárdája csatárgondokkal küzd.

Giroud válogatottbeli (69/29) mutatója persze igen szépen fest, mint ahogyan az is, hogy utolsó 27 fellépésén 19 találat is fűződik a nevéhez a címeres mezben.

Giroud csapattársa, Tiemoul Bakayoko viszont alighanem bukta a repjegyet, hiszen egyrészt Londonban sem elégedettek vele, másrészt eddig 45 percnyi játékidő jutott neki a francia csapatban, az is tavaly márciusban egy barátságos mérkőzésen.

Érdekes lehet viszont a németek ellen duplázó Lacazette szerepe, aki bár Arsenalban csak szenved és sérülés miatt most sem kapott behívót Deschamps-tól. Talán esetében érdemes lehet megfontolni a 2.30-as szorzót arra, hogy lemarad a vb-ről.

A franciák kerete a márciusi barátságos mérkőzésekre
Kapusok: Alphonse Areola (Paris Saint-Germain), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille).
Védők:: Lucas Digne (Barcelona), Lucas Hernandez (Atletico Madrid), Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain), Laurent Koscielny (Arsenal), Benjamin Pavard (Stuttgart), Djibril Sidibe (Monaco), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid).
Középpályások: N'Golo Kante (Chelsea), Thomas Lemar (Monaco), Blaise Matuidi (Juventus), Paul Pogba (Manchester United), Adrien Rabiot (Paris Saint-Germain), Corentin Tolisso (Bayern Munich).
Támadók: Wissam Ben Yedder (Sevilla), Ousmane Dembélé (Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Anthony Martial (Manchester United), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Florian Thauvin (Marseille)