Magyar válogatott

Leekens szerint a hit és a küzdés a legfontosabb

Férfi A-válogatottunk hétfőn megkezdte a közös felkészülést a kazahok (március 23., 19.00) és a skótok (március 27., 20.00) elleni mérkőzésekre. Hétfőn Georges Leekens szövetségi kapitány, valamint a stáb legújabb tagja, Patrick de Wilde mellett Ugrai Roland és Elek Ákos vett részt a csapat sajtótájékoztatóján.

"Kíváncsi vagyok, hogyan kezdjük az évet, mit tudunk nyújtani az előttünk álló két mérkőzésen" - kezdte a sajtótájékoztatót a szövetségi kapitány. - "Nulláról indulunk, a célunk, hogy minél jobb csapattá formálódjunk az őszi tétmérkőzésekig. A legfontosabb, hogy megfelelő hozzáállással menjünk ki a pályára, a barátságos mérkőzéseken is nyerni akarjunk." 

Meg kell becsülnünk a labdát, nem szabad görcsösnek lennünk, mindent meg kell tennünk a győzelem érdekében. Két különböző stílusú ellenfél vár ránk, de a legfontosabb, hogy mi hogyan játszunk ezeken a találkozókon.

"Néha a nagy csapatok ellen könnyebb játszani, mint hozzánk hasonlóan, vagy nálunk alacsonyabban rangsoroltak ellen, ezért Kazahsztán ellen is nehéz feladat vár ránk. A skótok mentalitásban hasonlóan erősek, mint régebben, de játékban sokat fejlődtek az elmúlt években. A játékosaimnak készen kell állniuk, hinniük kel magukban, ha megvan a hit, akkor hamarosan a teljesítményben is pozitív változások következnek be."

Georges Leekens pénteken Kazahsztán ellen mutatkozik be a magyar válogatott élén. - Fotó: mlsz.hu

A szövetségi kapitány kiemelte a válogatott körüli pozitív atmoszférát, példaként említette Kádár Tamás döntését, aki sérülése ellenére is szeretett volna a válogatottal készülni, és itt kezeltetni sérülését, ami tökéletesen szemlélteti a kerettagok remek hozzáállását.

"A következő két-három nap során az edzéseken megfigyelem, milyen állapotban vannak a kerettagok, hogyan teljesítenek a gyakorlásokon, és ezeket az információkat is felhasználom majd az összeállítás kialakításánál. Mindent figyelek, például azt is, hogy labdarúgóim milyen teljesítményt nyújtanak a labda nélküli játék során. Fontos a szív, a hozzáállás, de az eddigi tapasztalatok alapján ezzel nincs probléma." 

Jelenleg nem vagyunk azon a szinten, ahol szeretnénk lenni. Hinni, bízni kell magunkban, és küzdeni, hogy méltó helyére kerüljön a magyar labdarúgás. A hibákat mindig el tudom fogadni, de ha valaki nem küzd, az elfogadhatatlan számomra.

 

Milyen eredmény születik a magyar-kazah meccsen?x;

Bemutatkozott a média képviselőinek Patrick de Wilde, a szakmai stáb legújabb tagja, aki korábban már dolgozott Georges Leekens mellett, ezért egy pillanatig sem gondolkodott azon, elfogadja-e a felkérést.

"Én is csak egy tagja vagyok a csapatnak, és Szélesi Zoltánnal együtt azért dolgozom, hogy minél sikeresebb legyen a válogatott. Georges Leekens a belga labdarúgás legjobb edzője, ő rakta le a jelenlegi belga válogatott alapjait, gondolkodás nélkül igent mondtam a hívására. Az algériai válogatott mellett nagyszerűen tudtunk együtt dolgozni, biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban is sokat tudok tanulni tőle" - fogalmazott Patrick de Wilde.

Ugrai Roland és Elek Ákos. - Fotó: mlsz.hu

A kazah Kairat Almatyban futballozó, jelenleg kisebb izomsérüléssel bajlódó Elek Ákos elárulta: a kazahsztáni válogatottban futballozó csapattársaival kapcsolatban megosztott néhány információt a szövetségi kapitánnyal, de Georges Leekens már kellően felkészült pénteki ellenfelünkből, ezért igazán nagy újdonságokat nem tudott mondani neki.

Arra szeretnénk felhasználni ezt a két mérkőzést, hogy ismét magunk mellé állítsuk a közönséget, mert nagyon sok segítséget kaptunk tőlük a közelmúltban. Kizárólag rajtunk múlik, hogy sikerrel járunk-e, ezért nekünk ugyanolyan fontos a következő két mérkőzés, mint a bemutatkozó szövetségi kapitánynak.

"Számomra külön presztízscsata lesz a kazahok elleni mérkőzés, hiszen klubtársaim ellen is pályára lépek, szeretnék úgy visszautazni csapatomhoz, hogy én ugrathassam a csapattársakat az öltözőben" - mondta Elek Ákos.

Ugrai Roland kiemelte: semmit sem jelent, hogy az előző válogatott mérkőzéseken jó teljesítményt nyújtott, a múltból senki sem tud megélni az új szövetségi kapitánynál.

"Az új kapitánynál mindenki tiszta lappal indul, az összes kerettagnak meg kell mutatnia, hogy a válogatottban a helye. Szeretnék hasonló teljesítményt nyújtani, mint az előző mérkőzéseken, és abban is bízom, hogy ki tudjuk szolgálni a szurkolókat, illetve megkezdjük egy stabil csapat felépítését a Nemzetek Ligája előtt" - fogalmazott a DVTK támadója. 

A válogatott tehát március 23-án, pénteken 19 órakor játszik felkészülési mérkőzést a kazahokkal, erre a találkozóra pedig már fogadhatunk is. 

(forrás: mlsz.hu

1x2    
Magyarország Döntetlen Kazahsztán
1.30 4.75 9.75
[2709068] 2018-03-23 20:00:00 Magyarország - Kazahsztánx;