Angol foci

Enrique a Chelsea helyett az Arsenal hívására vár

  • gb1

Az oddsok alapján nehéz eldönteni melyik szék üresedik meg előbb, de a Barca korábbi trénere valószínűleg még válogathat is.

A 47 éves tréner 2017 májusa óta munkanélküli. fotó: archív

Luis Enriquét az utóbbi időben egyhangúan Antonio Conte utódjaként kiáltották ki, miután az olasz szakember csalódást keltő szezont produkál fiaival és köztudott, hogy a klubtulaj Abramovics nem sokat teketóriázik az ilyen helyzetekben. A kékek már elkezdték az egyeztetést a BL-győztes edzővel, aki azonban a legújabb híresztelések alapján aktívan figyeli az Arsenal helyzetét is, és arra vár, hogy Arséne Wenger helyének megüresedése esetén lecsapjon a neki jobban fekvő lehetőségre.

Wenger szénája sem áll túl jó, annak ellenére sem, hogy az EL-ben a legjobb nyolc közé vitte az Ágyúsokat, sőt jó eséllyel meglesz nekik a top 4 is, ám

a bajnokságban 22 éves londoni pályafutásának legpocsékabb idényét zárhatja a csapattal.

Szerződése 2019-ig szól és az egyik külföldi buki oddsai alapján nem tűnik túl valószínű forgatókönyvnek, hogy idő előtt elküldenék, tehát már sokadszor a sírból hozza vissza a bizalmat munkája iránt.

Ráadásul még ha távozna is a francia, Enriquének komoly konkurenciával kéne szembenéznie, mivel Joachim Löw, Max Allegri, Antonio Conte és a fiatal hoffenheimi mester, Julian Nagelsmann is szóba jött már potenciális utódként.

Persze nem véletlen, hogy a spanyol edző az Arsenalt favorizálná a két londoni klub közül, hiszen mint köztudott - és mint mondta - enyhén szólva ritkábban van váltás a vezetésben, így kisebb nyomás alatt tudná elkezdeni a munkát.

Jelen állás szerint így festenek a szorzók, de ha toronymagas esélyes Pardew-t elkaszálják, nyilvánvalóan egyből drasztikuson beesne a többiekre kiszabott érték is.

A következő távozó edző a Premier League-ben
Alan Pardew (West Brom) 1.12
Antonio Conte (Chelsea) 10.00
Senki nem távozik 10.00
David Moyes (West Ham) 15.00
Arsene Wenger (Arsenal) 21.00
...  
José Mourinho (Man United) 51.00