NBA

Ennek a tippnek papíron muszáj zöldülnie

Könnyű pénz ütheti a markunkat, ha a remek formában lévő OKC legyőzi a sztárjai nélkül felálló Bostont.

Az NBA-rájátszás vészesen közelít, így egy különleges részéhez érkezett a szezon. A playoffra pályázó csapatoknak meg kell találni az egyensúlyt, hiszen mindannyian kipihenve akarják megkezdeni a postseasont, de eközben a ritmusból sem kéne kiesniük. 

Fogadás a győztesre    
Boston Celtics Oklahoma City Thunder
2.50 1.40
Fogadási határidő: 01:00

"Ez egy folyamatos kötéltánc, hiszen lehet, hogy a játékosod jól kipiheni magát, de közben kiesik a ritmusból. A legfontosabb, hogy folyamatos kommunikáció legyen a játékosok az orvosi stáb és az edzők között, hogy épp hogyan érzik magukat vagy mire van szükségük." - mondta Billy Donovan, az OKC mestere. A csapat sztárirányítója, Russell Westbrook erre annyit mondott, hogy

Én a játékot preferálom a pihenés rovására, de a legfontosabb, hogy formában maradjak, csak ez jár az eszemben.

Westbrook 37 ponttal, 14 assziszttal és 13 lepattanóval zárt a Toronto ellen és zsinórban 6. meccsén ért el tripla duplát. Fotó: Fox SportsA Boston egész évben ezt az egyensúlyt próbálta megtalálni Kyrie Irwinggel. Az ötszörös All-Star játékos 24.4 pontot átlagol - amivel 11. a liga rangsorában - azonban ezt meccsenként 32.2 perc alatt hozza, ami viszont csak az 55. a lejátszott időtartam táblázatában. Bánatára a bal térdével gondok vannak momentán, így még napokig nem játszhat, igaz ezzel értékes energiát gyűjthet az év legfontosabb szakaszára.

A csapat másik legjobbja, a tavalyi 3. pick Jaylen Brown március 3. szenvedett agyrázkódást és szintén hetekig nem bevethető, Hayward a szezon elejétől kiesett, Marcus Smartnak pedig az ujjműtéte miatt kell kényszerpihenőn lennie. 

/A pletykákkal nem akarok most foglalkozni, de sok helyről hallani, hogy a nagy nevek kamu sérülésekkel szereznek értékes pihenőnapokat maguknak. A címvédő GSW-nél például jelenleg a legjobb 4 játékosuk (Durant, Curry, Thompson és Green) egyaránt sérült./

A liga egyik legkiemelkedőbb fiatal edzőjének, Brad Stevensnek tehát nincs könnyű dolga a csapat összeállításánál, igaz keleten stabilan ott vannak a top 2-ben. Bár a Raptors hihetetlen szériájának köszönhetően letaszította őket az első helyről, így is 6 győzelemmel előzik meg a Cavs-t, tehát simán belefér egy két kísérletezéssel egybekötött zakó a zöldeknek.

Csapatstatisztikák
  Celtics Thunder
PPG 104.3 107.4
OPPG 100.4 104.1
FG% 45% 46%
3P% 37% 35%
REB 44.5 44.8
APG 22.4 21.4

A vendég Oklahoma 6 meccses győzelmi szériában van és legutóbb pont az akkor az NBA legjobb formájában lévő csapatát, a Toronto Raptors verték 132-125-re. Westbrook 37 ponttal, 14 assziszttal és 13 lepattanóval zárt, és zsinórban 6. meccsén ért el tripla duplát. Legutóbbi 10 meccsükön 8-2 a mérleg a javukra ám győzelmeik nagy részét saját közönségük előtt szerzik, jól mutatja ezt az idegenbeli 18-18-as mutató. A Thunder vezeti a ligát labdaszerzésekben (9.0) és a támadólepattanókban is (12.5) és ez remekül szemlélteti mennyire komplex gárdáról van szó.

A két együttes statisztikáit böngészve nagy különbségeket nem találunk, de Westbrookék kitűnő formája és a Boston sok hiányzója miatt egyértelmű, hogy kire fogadunk. Ráadásul az OKC 7 meccses viszonylatban (6-1) átlagban 8.6 ponttal dobta túl ellenfeleit és 5-2 arányban a spreadet is verték, tehát aligha lehet más forgatókönyv, mint zsinórban a 7. győzelmük.

Boston - Oklahoma City
hatharom.com
Oklahoma City -3.5
@1.60
Fogadási határidő: 01:00