Angol foci

Szépen kaszálhatunk, ha a United szekere a bajnokságban is elakad

Cikkünkben megvizsgáljuk a Premier League topcsapatainak esélyét és oddsait az ezüstéremre - hárman maradtak harcban.

Az angol élvonalban az aranyérem sorsa már hónapokkal ezelőtt eldőlt. Pep Guardiola csapata 30 lejátszott meccs után még mindig csak egy vereséget szedett be és 81 ponttal, 16-tal előzve a második MU-t kényelmesen masírozik - 1936–37, 1967–68, 2011–12, 2013–14 után - ötödik bajnoki címe felé. Ilyen méretes előnynél nem csoda, hogy már oddsot sem találunk végső sikerükre.

Az "üldözők" között sokkal szorosabb a verseny, és bár gyakorlatilag a presztízsen kívül nem sok különbség van a második és a negyedik hely között (ebben a négy pozícióban végző csapatok garantáltan a BL-csoportkörébe kerülnek), ez mégis pont elég ahhoz, hogy ne hátradőlve evickéljenek, hanem odategyék magukat, hogy a dobogó második fokán ünnepelhessenek a szezon végén.

Minden jel arra utal, hogy kettőjük közül kerül ki idén az ezüstérmes. fotó: Sky Sports

Manchester United

Jelenleg a legesélyesebb erre a MU, amely rendkívül megosztó szezont produkál és jelen pozíciójuk ellenére nehéz azt mondani, hogy túl sokat fejlődtek volna az elmúlt egy évben. A gigászi összegből megerősített csapatban Pogba visszafele fejlődik, Lukaku a nagy meccseken hajlamos eltűnni, míg a liga legnagyobb gázsiját kapó télen igazolt Alexis Sánchez egyelőre úgy tűnik, hogy egyáltalán nem illik bele a portugál szakember játékrendszerébe. 

Mourinho stílusa mindig is megosztó volt, ám a szurkolók egyöntetű véleménye alapján a foci, amit játszat, a United alapfilozófiáját köpi szembe. A bombaerős keret ellenére kiestek a Sevilla ellen a BL-ből és bár néhány rangadót sikerrel abszolváltak, a tavalyi két trófea idén már biztosan nem lesz meg. Sorsolásuk nem katasztrofális, a bajnokságban még két csúcsrangadó vár rájuk, az FA Kupában pedig a Tottenhammel néznek majd farkasszemet. 

Hátralévő nehéz meccsek: 

  • 04.07. @ Mancheter City
  • 04.21. @ Manchester United - FA Kupa elődöntő 
  • 04.29. vs Arsenal

Liverpool

A közvetlen üldöző Liverpoolnál enyhén szólva rózsásabb a helyzet. Igaz, jelenleg egy meccsel többet játszottak a Vörös Ördögöknél, mégis a konzisztens fejlődés, amit Klopp alatt mutatnak, tökéletesen beérni látszik. A német edző sokkal kisebb büdzséből épített világverő társulatot (ők egyedüliként verték az idei szezonban a Man Cityt) és bár egy fokkal könnyebb a sorsolásuk Pogbáéknál, a kettős terhelés könnyen beleköphet a levesükbe a második helyért folytatott harcban.

A legmegbízhatóbban teljesítő játékosuk a világ által főleg idén megismert Mo Szalah, aki 41 tétmeccsen már 36 gólnál jár és jó úton halad a PL gólkirályi címe felé.

Hátralévő nehéz meccsek: 

  • 04.04. vs Manchester City BL-elődöntő 
  • 04.07. @Everton
  • 04.10. @ Manchester City BL-elődöntő 
  • 05.05. @ Chelsea

Tottenham

Mourinho (és Conte) mellett a Tottenham mesterére, Mauricio Pochettinóra is hatalmas teher nehezedik, hiszen hiába mutatta meg a világnak, hogyan kell legyőzni a Real Madridot a BL-ben, trófeát még mindig nem sikerült szereznie a csapat élén. Ez a teher valószínűleg azt jelenti, hogy minden erejükkel az FA Kupára koncentrálnak majd, akár a bajnokság kárára is, ahol a BL-indulásért folytatott harcban öt ponttal elléptek az idén szenvedő Chelsea előtt.

Hátralévő nehéz meccsek: 

  • 04.01. @ Chelsea
  • 04.14. vs Manchester City 
  • 04.21. @ Manchester United - FA Kupa elődöntő  

Minden összevetve láthatjuk, hogy a bukik elég reálisan lőtték be az oddsokat, ám a Liverpool teljesítményét elnézve közepes téttel akár megérhet egy próbát, mivel Mou-t ismerve nem fog megfeszülni a második helyért, azonban az kupa elhódításáért minden követ megmozgat majd.

Ki lesz a Premier League második helyezettje?    
Manchester United 1.50
Liverpool 3.75
Tottenham 6.75
Chelsea 45.00
Arsenal

1950.00

Burnley 4700.00