Magyar foci

Miért állíttatta ki magát szándékosan a Puskás Akadémia támadója?

Sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy Henty ne tett volna meg mindent a kiállításért.

Fotó: MLSZ TV Youtube

Igencsak paprikás, feszült hangulatú mérkőzést játszott egymással szombaton este a Ferencváros és a Puskás Akadémia gárdája. A meccs első találatát szerző Ezekiel Henty később antihős lett, hiszen ostoba szabálytalanságai nehéz helyzetbe sodorták a felcsútiakat, akik végül nem is bírták megtartani az egy pontot a zöld-fehérek ellen. Ám a nigériai játékos esetében nem beszélhetünk a szokásos butaságról, látszólag ugyanis mindent megtett azért, hogy ne játszhassa végig a 90 percet.

Henty ámokfutása az 51. percben kezdődött, amikor a földön fekvő Lovrencsics Gergőt taposta meg teljesen szándékosan, amely már önmagában is piros lapot ért volna.

Miután a látszólag mentális problémákkal küzdő támadó nem érte el a célját, úgy döntött, bölcsebb, ha két sárgával küldi magát ideje korán zuhanyozni, ezért előbb sípszó után elrúgta a labdát, majd 10 perccel később Dibusz Dénes kapust szerelte amerikaifocisan. Lehet mondani, hogy ezzel egy életveszélyes kontrát akadályozott meg a fiatal támadó, de a felvételeket látva még a látszatra sem adott egy fikarcnyit sem, hogy esetleg nem szándékos a szabálytalanság. Világosan látszik, hogy üldözőbe veszi a kapust, hogy szabálytalankodjon vele és ezért kiállítsák. Nincs olyan körülmény, amely azt mondatja velünk, hogy Henty nem tudta, hogy ezért őt kiállítják.

Pintér Attila egyébként tőle szokatlan nyugalommal vette tudomásul, hogy legjobb játékosát elveszítette, és a mérkőzés után is csupán annyit mondott, hogy igen, Henty hülyeséget csinált.

Henty tehát legalább egy mérkőzéses eltiltásra számíthat, ám ha a fegyelmi bizottság előveszi a fenti jelenetsort is, akkor könnyen lehet az egy meccsből három-négy is. És hogy melyik mérkőzés következik a Puskás Akadémiának, amelyről Henty eltiltatta magát? A Videoton elleni...

Szerinted szándékos volt Henty tette? És ha igen, mi motiválhatta erre?

2018-03-17;212
239099