Spanyol foci

A számok Ronaldo 50. mesterhármasa mögött

  • gb1

CR7 páratlan karrierje újabb mérföldkőhöz érkezett, miután vasárnap egymaga végezte ki a Gironát, gólkirályi oddsa pedig mélyrepülésbe kezdett.

A portugál ismét régi fényében tündököl. fotó: Marca

A Real Madrid vasárnapi bajnokiján 6-3-ra gyalulta le a Girona csapatát és a gólokból oroszlánrészt vállaló Cristiano Ronaldo teljesítményével újra jubilálhatott. A mesternégyest elérő portugál karrierje során az 50. olyan meccset játszotta, ahol minimum három találatig jutott.

A gólkirályi címért folytatott küzdelemben korábban már leírták a támadót, azonban

a legutóbbi 10 meccsén szerzett 19 gól által szorosan felzárkózott nemezisére, Lionel Messire. 

Az argentin gólvágó 25-nél jár míg a Real 7-ese 22-nél, és úgy tűnik könnyen lehet, hogy nagyon kaszál, aki egy hete megfontolta ivan ötletét. A Hathárom szakírójának tippje akkor még @15-szörös szorzót fizetett, ez azonban egy hét leforgása alatt majd' a negyedére zuhant.

Ahogy azt az alábbi ábra mutatja, még mindig Messi a toronymagas esélyese a spanyol Aranycipőnek, de a bődületes formát mutató Ronaldóra az oddsesés ellenére is jó befektetés lehet rápakolni egy kisebb összeget. Így változtak a szorzók március 12.-e óta:

Ki lövi a legtöbb gólt? La Liga 2017/2018  
  03.12. 03.19.
Lionel Messi 1.16 1.20
Luis Suárez 5.50 9.00
Cristiano Ronaldo 15.00 4.50

A vasárnap elért félszáz mesterhármas olyan páratlan rekord, aminek érdemes kicsit a hátterét megvizsgálni. Az alábbiakban a legérdekesebb Opta statisztikákat olvashatjátok.

  • 41 - Ronaldo összesen 41-szer szerzett mesterhármast klubcsapataiban és a válogatottban, e mellé társul 7 mesternégyes és 2 mesterötös
  • 34 - A Girona elleni kiemelkedő teljesítménye volt a La Ligában elért 34. (minimum) mesterhármasa
  • 9 - A 2014/15-ös volt a legjobb szezonja triplázás szempontból - 9-et ért el akkor
  • 5 - A Sevilla csapata 5 alkalommal volt a szenvedő fele Ronaldo ámokfutásának
  • 5 - Válogatottként eddig 5 alkalommal ért el mesterhármast - Andorra, Örményország, Feröer-szigetek, Észak-Írország és Svédország ellen
  • 0 - Habár CR7 három alkalommal is triplázott a városi rivális Atlético Madrid ellen, az EL Clásicón a Barcelonával, azaz a legnagyobb riválissal szemben még soha nem sikerült a bravúr