Tipp

Erre a hendire már most megéri felpakolni néhány gurigát!

  • varin

Közel duplázós oddsot kapunk arra, hogy a Barcelona ezúttal is hozza a hendikepet.

Pénteken délben kisorsolták az Európa Liga és a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosításait. Utóbbi esetében több érdekes párharcot is találunk, többek között a Barcelona-Romát. Habár vélhetően a négy közül nem ez lesz a legizgalmasabb ütközet, fogadási szempontból ebből profitálhatunk a legjobban, ha a számítások beigazolódnak.

Fotó: Sky Sports

A Barcelona ugyanis habkönnyen teljesítette a Bajnokok Ligája eddigi küzdelmeit úgy, hogy hazai pályán mind a négy ellenfelüket legalább két góllal legyőzték. Noha a nyolcaddöntők során nem brillíroztak igazán  Chelsea ellen, az idegenben elért 1-1 után így is sikerült hármat közé tenniük Messiéknek. 

Az elmúlt években a Barcelona hazai pályán parádézott a BL-ben, hiszen utolsó 20 meccsükből 15-öt hendivel nyertek.

Ez ráadásul nem egy laza csoportmeccs lesz, hanem egy párharc első felvonása, amelyet szerintem nagyon hamar le akar majd zárni Valverde együttese, így addig mennek majd a Camp Noúban előre, amíg az ellenfél mozog. A katalánok ráadásul koncentrálhatnak maximálisan a BL-re, hiszen a bajnoki versenyfutásban behozhatatlan az előnyük, a kupadöntő pedig csak április végén lesz.

Ezzel szemben Rómában a bajnokság legalább olyan fontos, mint a BL, sőt. Nyilván nem várják majd Dzekóék feltartott kézzel a Barca elleni 180 percet, de valószínűleg ők is tudják, nekik itt semmi esélyük továbbjutni. Ráadásul három nappal a barcelonai túra után fogadják  Fiorentinát, amely eléggé nehézkes mérkőzésnek ígérkezik.

A Roma ráadásul nem az az idegenben brillírozó csapat, amit jelez többek között az is, hogy Ukrajnában kikaptak, de az Atlético vendégeként is hendikeppel maradtak alul.

Ha a sztárcsapatok elleni mérleget nézzük az utóbbi években, akkor a Real Madrid (0-2), a Barcelona (1-6) és a Bayern München (0-2, 0-2) is győzte le hendikeppel hazai pályán a Romát.

A 2015-ös csoportmeccsből persze nem feltétlenül kell messzemenő következtetéseket levonni, de szerintem ezúttal is benne van egy megsemmisítő vereség az olaszok számára. Ki-ki vérmérséklete szerint bombázhatja akár a -1.25-öt, akár a -2.5-öt, mindenesetre úgy hiszem, az oddsok lejjebb fognak menni, így érdemes minél hamarabb lecsapni erre az ajándékszagú szorzóra.

hatharom.com
Barcelona -1.5
Odds: 1.82
Tét: 8/10
[2736493] 2018-04-04 20:45:00 Barcelona - Romax;