Átigazolás

Meglepő, de logikus, hogy kire költheti a PSG a Neymar-pénzt

Francia lapértesülések szerint a Neymarból befolyó végtelen összeg egy része Manchesterbe kerülhetne.

Habár továbbra is erőteljesen kérdéses Neymar távozási szándéka a PSG-ből, talán nem lehet véletlen, hogy az elmúlt hetekben felerősödtek a brazil Madridba vagy Barcelonába igazolását firtató kérdések. Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a blancók állítólag egy 400 millió eurós ajánlattal álltak elő, amely igencsak jó befektetésnek tűnik a PSG számára, ám nagy kérdés, hogy mennyire akarnak egy ilyen presztízsveszteséget elszenvedni a francia fővárosban. Ha viszont valóban távozik Neymar, akkor meglepő módon nem posztra igazolhat majd a PSG, hanem a hátsó sort erősítenék meg Emeryék.

Mint arról ugyanis a Telefoot nevű francia lap beszámolt, Párizsban már kinézték maguknak David De Geát, aki teljesen egyértelműen a Manchester United első számú sikerkovácsa. Cavani, Mbappé és Neymar révén a gólszerzéssel eddig sem volt bajuk a párizsiaknak, viszont Alphonse Areola teljesítményét már több kritika érte, hiszen 27 bajnokiból csupán 15-öt tudott lehozni kapott gól nélkül, ráadásul a Real Madrid 180 perc alatt egy ötössel terhelte meg a hálóját.

Afelől kétségünk se legyen, hogy a PSG ki tudná fizetni De Gea vélhetően bőven 100 millió feletti vételárát, ahogyan a fizetési csekken sem kellene majd fukarkodniuk a nullákkal. Megkönnyítheti ráadásul Emeryék helyzetét az is, hogy De Gea szerződése 2019 nyarán lejár, így papíron jövőre már ingyen igazolhatóvá válik - tehát ha nem hosszabbítják meg a szerződését Manchesterben, ezen a nyáron meg kell válniuk tőle.

Fotó: givemesport

A PSG hétvégén a Nice vendége lesz, amelytől tavaly 3-1-es vereséget szenvedett. Balotelliék ráadásul jó formában is fogadják Cavaniékat, ám a bukmékerek így is csupán 1.30 körül mérik a leendő bajnok győzelmének szorzóját.

238054