Nemzetközi foci

Így áll Európában a kiesés elleni harc

Európa topbajnokságaiban a bajnoki cím kivétel nélkül mindenhol eldőlt, a hátsó régiókban azért még adódhatnak érdekességek.

Premier League

Ha valami nem érhet minket váratlanul, az az, hogy a Premier League-ben idén is a tabella hátsó felére maradtak az igazán nagy izgalmak. Idén ráadásul jelentősen megkavarta a dolgokat, hogy a három újonc, a Brighton, a Newcastle és a Huddersfield is remekül szerepel, így könnyen lehet, hogy nem csak átszállójegyet váltottak a Premier League-be - noha tudjuk, mindig a második év az igazán nehéz.

Fotó: walesonline.com

Az elmúlt években tradicionálisan masszív középcsapatnak számító gárdák azonban nagyon szenvednek, nem kizárt, hogy jövőre a Southampton, a WBA és a Stoke is csak a Championshipben vitézkedhet majd. A két piros-fehér együttesnél volt már 2018-ban edzőváltás és vélhetően a birminghamiek padján sem maradhat sokáig Alan Pardew.

Sokáig biztos kiesőnek tűnt a Swansea, ám Carlos Carvalhal elképzelései nagyon bejöttek és a Hattyúk feltámadtak.

Sokat számítanak az egymás elleni mérkőzések, így korai még jóslatokba bocsátkozni, de véleményük szerint a Southampton helyére találni kell valakit, a Szentek ugyanis túlságosan jó csapat, ahhoz, hogy kiessenek. Hiába rutinos, jó edző Roy Hodgson, a Palace formája igencsak aggasztó, így mi rá tennénk pénzt, mint underdog.

Melyik csapat esik ki a Premier League-ből?
West Bromwich Albion 1.015
Stoke City 1.66
Southampton 2.87
West Ham United 3.25
Crystal Palace 3.50
Huddersfield 3.50
Swansea 5.00
237903

Bundesliga

Nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy a Bundesliga 1963-as átalakítása óta nem esett ki egyszer sem és úgy tűnik, a lista tovább szűkül. Hiába ugyanis az elmúlt évek nagy menekülései és osztályozói, a Hamburg hátránya hét pont az osztályozót jelentő  16. helytől. A kikötőváros csapata mellett az FC Köln esik ki vélhetően, míg az osztályozó elkerüléséért a Mainz és a Wolfsburg csatázhat.

Láttunk már hatalmas bravúrokat a hamburgi együttestől, lehet, hogy éppen az idei harmadik edző, Christian Titz váltja majd meg a világot a Dinoszauruszoknál, de a gárda november 26. óta nyeretlen, ráadásul a sorsolásuk sem éppen könnyű. Az oddsok beszédesek, itt valószínűleg nem lesz izgalmas végjáték.

Melyik csapat esik ki a Bundesligából?
Köln 1.015
Hamburg 1.05
Mainz 3.50
Wolfsburg 5.00
239384

Serie A

Itáliában a Benevento kiesés régóta teljesen biztos, a másik két hely elkerüléséért viszont hatan is küzdenek. A Verona, a SPAL, a Sassuolo, a Crotone, a Chievo és a Cagliari négy ponton belül helyezkednek el, így nem kizárt, hogy lesznek még nagy matekozások az utolsó játéknapokon.

A papírforma azt mutatja, hogy a három újonc búcsúzik majd, de például az oddsok a tavaly hatalmasat menetelő Crotonét látják jövőre a Serie B-ben.

Korainak tűnik itt még tippelni a kiesőre, mindenesetre a SPAL formája tiszteletet parancsol, így lehet, hogy a tavalyi másodosztályú bajnok idén mégis megmenekül valahogy.

Melyik csapat esik ki a Serie A-ból?
Benevento 1.000
Verona 1.66
Crotone 1.80
Spal 2.50
Sassuolo 3.50
241306

La Liga

Spanyolországban is olyan együttesek vannak a veszélyzónak közelében, melyektől megszokhattuk a jó szereplést, és igen fájó lehet a hispán foci kedvelőinek, hogy a néhány éve még a BL-ben vitézkedő Málaga menthetetlennek tűnik. A kiscsapaton José Gonzalez kinevezése sem tudott segíteni, így abban gyakorlatilag biztosak lehetünk, hogy ők búcsúznak. 

Három gárda, a Las Palmas, a Levante és a Deportivo között dől majd el, hogy melyik együttes marad bent és az oddsok jelenleg egyértelműen a valenciai kiscsapat mellett szólnak. Mi sem tudnánk jó szívvel bizalmat szavazni másnak, hiszen a Levante masszív, nehezen verhető csapat benyomását kelti idén, míg a Las Palmas és a La Coruna számolatlanul kapja a gólokat.

Melyik csapat esik ki a La Ligából?
Málaga 1.015
Deportivo La Coruna 1.10
Las Palmas 1.25
Levante 2.62
240918