NB II

Nagy esély előtt a Zete, meglephetik a Kisvárdát

Jó pár háromesélyes mérkőzést rendeznek vasárnap az NB II-ben, de azért találtunk néhány ígéretes tippet.

Szombaton az MTK a hajrában bedarálta a Szolnokot, így a fővárosi alakulat 11 pontra növelte előnyét a Kisvárdával szemben. Ennek köszönhetően viszont csak kilenc mérkőzést rendeznek vasárnap, lássuk mit mondanak az oddsok és az esélyek.

   
  1 x 2
Soroksár - Nyíregyháza 2.56 3.00 2.45
Szeged - Budafok 2.05 3.15 3.00
Kazincbarcika - Budaörs 2.20 3.10 2.80
Kisvárda - Siófok 1.50 3.30 6.25
Mosonmagyaróvár - Békéscsaba 3.40 3.20 1.90
Sopron - Vác 2.85 3.10 2.15
Dorog - Gyirmót 2.45 3.00 2.56
Győr - Cegléd 1.90 3.40 3.20
ZTE - Csákvár 1.65 3.20 4.60
MTK - Szolnok FT: 2-0

Ahogy a    szorzóiból látható, hat olyan mérkőzést is rendeznek a fordulóban, amelyben mindkét együttes győzelmének szorzója kettes odds felett van. Ez azt is jelenti, hogy bizony komoly háromesélyes derbiknek nézünk elébe, de az ilyenektől sok esetben jobb távol tartani a pénzünket.

Mi most három mérkőzést járunk picit jobban körbe, kezdjük a sort a Kisvárda - Siófok mérkőzéssel. Bár a két csapat között 24 pont a különbség a tabellán, a tavaszi teljesítmények alapján szerintünk jó kis meccset produkálhatnak a gárdák. A Kisvárda egy vereséget tudhat eddig maga mögött, az első tavaszi fordulóban Zalaegerszegen maradtak alul Kondás Elemér tanítványai. Ezzel szemben a Siófok legyűrte a Győri ETO-t idegenben, a kupában pedig a bajnoki címvédő Honvédot tudta meglepni, vagyis a Balaton-parti alakulat játékosainak önbizalma rendben lehet.

Az is a vendégek mellett szólhat, hogy jóval több meccs van a lábakban, a múlt heti halasztás miatt a várdai csapat közel kéthetes kihagyás után játszik ismét tétmeccset. A bukik szerint viszont sima Kisvárda-győzelem van kinézőben, és az egymás elleni eredmények alapján is a hazaiaknak áll a zászló, mi viszont nem vagyunk róla meggyőződve, hogy ekkora oddsért megéri kivenni az 1-est, az X2-re viszont kettes szorzó felett tudunk fogadást kötni.

Ha a Kisvárdánál kiemeltük, hogy kevés a meccs a lábakban, akkor ez pláne igaz a Sopronra, amelynek eddig mind a két tavaszi meccsét elhalasztották. Ez nem túl jó előjel a sereghajtónak, hiszen a játékosok hónapok óta úgy készülnek, hogy a tabella utolsó helyén áll a csapatuk. A másik oldalon viszont ott van a Vác, amely a kupa miatt már három tétmeccset is megvívott, viszont az őszi formához képest meglepő, hogy egyelőre még gólt sem rúgott. Érdekes 90 perc lesz ez is, nagy kérdés, hogy a Sopron hogyan tudja magát felpörgetni a hosszú téli pihenőből, a Vác pedig előbb-utóbb meg fogja találni az őszi formát is. A bukiknál inkább a vendégek az esélyesek, de ha a Vácra akarunk fogadni, akkor a    -nál éri meg, hiszen a netes oddsokhoz képest jóval magasabb ez a 2.15-ös szorzó.

A Zalaegerszeg - Csákvár találkozón is a hazaiak mellett szól a több mérkőzés, hiszen a Zete a kupában a Puskás Akadémia ellen hajszálra volt a továbbjutástól, míg a bajnokságban a feljutásra hajazó Kisvárdát sikerült legyűrnie. Úgy tűnik, hogy jó döntés volt a Horváth - Artner párost leültetni a kispadra, és tavasszal a zalaiak felzárkózhatnak a tabellán, mert az biztos, hogy ez a keret nem a 14. helyre való. A Csákvár ugyan nyerni tudott legutóbb Mosonmagyaróváron, de még mindig kieső helyen tanyázik. A Zete májusban és augusztusban is legyűrte a Csákvárt, a mostani felfelé ívelő forma pedig szintén predesztinálja őket egy győzelemre. A hazaira 1.65-ös oddsot kapunk, szerintünk ennyiért megérhet egy próbát.

  • Zalaegerszeg nyer @ 1.65    
2018-03-11;9117
239982