Női kézi BL

Győzelmi kényszerben a Ferencváros

megosztom

Szucsánszki Zitáéknak nyerniük kell Németországban, s bízniuk abban, hogy a Metz nem tudja legyőzni a Thüringert.

Győzelmi kényszerben a Ferencváros. - Fotó: Facebook

Az utolsó csoportmeccsére készül a középdöntőben a Ferencváros női kézilabdacsapata, a tét pedig óriási, hiszen a zöld-fehéreknek nyerniük kell ahhoz, hogy megszerezzék a második helyet a hatosban.

1x2    
Bietigheim Döntetlen FTC
5.25 12.00 1.15

A sikerre minden esélye megvan Elek Gábor tanítványainak, ugyanakkor a győzelem nem biztos, hogy elég az üdvösséghez, hiszen Szucsánszki Zitáéknak szurkolniuk kell a Thüringernek, hogy ne kapjon ki a Metz otthonában, mivel az egymás elleni összevetésben a franciák jobbak, mint a magyarok. A Csapó Kyráék hazai botlására nem sok esély mutatkozik, igaz, a THC felszabadultan léphet pályára, s az odavágón roppant nehezen, mindössze két góllal diadalmaskodtak a metziek.

De térjünk vissza a számunkra jóval fontosabb összecsapásra, a Ferencváros németországi vendégjátékára. Noha az oddsok alapján van némi esélye a német csapatnak, mégis óriási meglepetés volna, ha a Fradi nem nyerné meg magabiztosan a vasárnapi összecsapást. A hazaiak ugyanis egyre kevesebben vannak, a Vardar Szkopje elleni zakó alkalmával már csak 10 játékost tudtak nevezni, ráadásul a BL tavaszi szezonjában a pofozógép szerepét töltötték be, arról nem is beszélve, hogy biztosan az utolsó helyen végeznek a hatosban.

A két csapat eddigi egyetlen egymás elleni tétmérkőzésének eredménye:
Dátum Liga Mérkőzés Eredmény
10.02.18 BL Ferencvárosi TC Bietigheim 31 : 22

 

 

 

Mindezek tetejébe még jelentős tudás- és minőségbeli különbség is van a zöld-fehérek javára, amit a felek februári, dabasi meccse is bebizonyított, amikor is az FTC játszi könnyedséggel, kilenc góllal győzte le a német alakulatot. Ha pedig ehhez hozzátesszük azt, hogy a vendégeknél gyakorlatilag mindenki bevethető lesz, akkor csak és kizárólag a különbség lehet kérdéses vasárnap. Persze, ha a vendégek akarják a második helyet, de miért ne akarnák, hiszen csak ez esetben lenne pályaelőnye - a visszavágót a Fradi rendezné - a Final Fourba jutásért vívott párharcban Elek Gáboréknak.

Az eddig elhangzottak tükrében tehát egyáltalán nem meglepő, hogy a Fradi a toronymagas favorit, amit a fogadóirodák is érzékeltetnek szorzóikkal, hiszen a     a magyar csapatra 1.15-szörös szorzót kínál háromesélyben, míg a németekre 5.25-szörös oddson fogadhatunk. Az állami bukméker a hendikep vonalat 4,5-nél, míg a gólok számának határát 55,5-nél húzta meg.

A 2. számú középdöntős csoport állása
# Csapat M GY D V GK P
1. Vardar Szkopje 9 8 0 1 271:220 16
2. Ferencvárosi TC 9 6 0 3 259:238 12
3. Metz 9 6 0 3 234:227 12
4. Buducsnoszt 9 4 0 5 226:230 8
5. Thüringer 9 2 0 7 228:247 4
6. Bietigheim 9 1 0 8 215:271 2

A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti vasárnap 17:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.

megosztom