Átigazolás

Neymar hamarabb válthat klubot, mint gondoltuk

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a brazil fenegyerek már nyáron visszaköltözik Spanyolországba! Az árát inkább hagyjuk..

Még nincs egy éve, hogy Neymar, világrekordot jelentő 222 millió eurós összegért a Barcelona csapatából a PSG-hez távozott, ám egyre valószínűbb, hogy nem is fog egy esztendőnél többet tölteni a francia fővárosban. Egyes elemzők már korábban is úgy értelmezték ezt a transzfert, hogy a támadó nem akart közvetlenül a rivális Real Madridhoz igazolni és ezért iktatta be a kis kitérőt, nos ez a forgatókönyv egyre valószerűbbnek tűnik. A legújabb infók alapján viszont még az is el elképzelhető, hogy a katalán gigászokhoz tér vissza.

A BL-kudarc pont a Real ellen egyértelműen a váltás felé terelik a játékost. fotó: archív

Az utóbbi állítás alapját a Mundo Deportivo szellőztette meg - a spanyol lap szerint Neymar már fel is vette a kapcsolatot volt kenyéradójával a lehetséges hazatéréssel kapcsolatban. A gránátvörös-kékek mestere, Ernesto Valverde ezt szimplán 'fantazmagóriának' titulálta. Egyes barcelonai források szerint ez amúgy is csak egy alibi, hogy úgy tűnjön mintha hezitálna a két spanyol óriás között, így megszabadulva az totális áruló címkétől.

Mindeközben a szintén spanyol AS tényként kezelve hozta le, hogy a Real Madrid aktív tárgyalásokat folytat Neymar apjával, aki egyben a cselgép ügynöke is. A blancók zsebe, ha nem is annyira mély, mint a PSG-é anyagi téren, azért nem kell félteni őket, hiszen soha nem riadnak vissza a horror összegek kiperkálásától.

Első körben egy laza 400 millió eurós ajánlatot tettek a brazilért, ergo a párizsi gárda egy szűk esztendő alatt majdnem 180 milliót keresne a rövidtávú befektetésen.

Ami szintén a váltás gondolatát erősíti, hogy a Cavani és Neymar közti ellentét máig sem csitult, és ha a brazil marad, akkor az uruguayi fog távozni, akinek a posztjára nehezebb lenne alkalmasabb futballistát szerezni.

A Madrid mestere, Zinedine Zidane szerint egyáltalán nem lehetetlen a 400 millió eurós vételár megvalósulása, hiszen a fociban mindig is horror ütemben emelkedtek a játékos árak. "Nem tudok egy olyan focistáról nyilatkozni, aki nem nálam játszik, de 400 millió? Nos, 222-öt már fizettek érte nem? Ez ilyen."

Amikor a Real Madrid engem leigazolt 2000-ben 72 millió eurós (vagy magasabb) rekordösszeget fizettek értem. Bő tíz év elteltével már 222 milliót ért egy játékos. Még tíz év és az összeg már 400 millió lesz - de lehet még hamarabb is.

A PSG-re könnyű bajnoki vár a hétvégén mivel a tök utolsó Metz csapatát fogadják szombaton délután 17 órakor, a    által a sikerükre szabott alacsony odds - @1.08 - így abszolút érthető.

[2525375] 2018-03-10 17:00:00 Paris Saint Germain - Metzx;