Német foci

Merész duplázós tipp a nap német rangadójára

Az oddsok alapján sima hazai győzelem várható, mi azonban X2-őt húzunk, ami szintén nem menne szenzációszámba.

A Borussia Mönchengladbach szombaton 18.30-kor a leverkuseni BayArenában lép pályára, és a pocsék évkezdést követően megpróbálhatja három meccsesre bővíteni veretlenségi sorozatát.

1x2    
Leverkusen Döntetlen Gladbach
1.65 3.75 4.80

A német élvonalban lassan már hónapok óta eldőlt, hogy a Bayern München fogja a szezon végén a magasba emelni a salátástálat, a többi csapat küzdelme így a fennmaradó három BL-indulást érő helyekért zajlik. Különösen nagy jelentősége lehet ennek a rangadónak, mivel a 2018 elején beragadt Gladbach győzelem esetén 3 pontra kerülhet az áhított első harmadhoz és tovább tömörítheti a mezőnyt.

fotó: Gladback Facebook

A vendég Csikók jelenleg 35 ponttal a 8. pozícióban tanyáznak és papíron nem sok jót sejtet, hogy a top 6 ellen különösön rosszul ment nekik az idény során. Egyik legnagyobb problémájuk a góllövésben, vagyis inkább annak hiányában keresendő, igaz, kényszerpihenőn lévő játékosokkal el vannak látva hónapok óta. A válogatott támadó Stindl immár 1200 perce nem talált be az ellenfeleknek, de a csapat legjobb támadójának, Raffaelnek a helyén focizó Bobadillának sem ment eddig túlzottan ez a feladat.

Lesz miért visszavágniuk a Leverkusennek, ugyanis az őszi fordulóban 5-1-re páholták el őket a saját közönségük előtt, de szerencséjükre azóta a Gyógyszergyáriaknál is akadozik a gépezet. A csapat rutinos mestere, Dieter Hecking a következőket mondta a meccs előtti sajtótájékoztatón: "Raffael, Tobias Strobl, Oscar Wendt, Fabian Johnson, Ibrahima Traore, Julio Villalba, László Bénes és Mamadou Doucouré továbbra sem játszhatnak, így persze sok a hiányzónk. Ennek ellenére bárkivel fel tudjuk venni a harcot a Bundesligában. Persze azt el kell fogadni, hogy az eredmények nehezen jönnek mint ha teljes lenne a keret. Az egyetlen pozitívum, hogy sok olyan játékos kaphat lehetőséget, aki amúgy kevesebbet jut szóhoz."

[2544143] 2018-03-10 18:30:00 Bayer Leverkusen - Mönchengladbachx

A Leverkusen a múlt heti, Wolfsburg elleni 2-1 által ugyan még nem került vissza a top 4-be, de az elkeserítő előző heteken legalább szépítettek egy kicsit. Heiko Herrlich fiai ráadásul már most elérték azt a pontmennyiséget (41), mint tavaly az egész idény alatt.

Egy dolog azonban rendkívül aggasztó a Gyógyszergyáriaknál, mégpedig, hogy abban a ritka gondban szenvednek, hogy a saját közönségük előtt nem megy a játék.

A legutóbbi 7 hazai meccsükből csak 2-őt nyertek meg (mellé 2 iksz és 3 vereség), ráadásul legutóbbi 5 BayArenában lejátszott párharcukból 3-szor gól nélkül maradtak.

Így máris sokkal árnyaltabb a kép, és ha hozzátesszük, hogy a páros utóbbi 7 meccsén 4 Gladbach és 1 Leverkusen siker született, közel sem elképzelhetetlen, hogy Heckingék minimum egy ponttal távoznak majd szombat este.

Leverkusen - Gladbach
hatharom.com
Döntetlen vagy Gladbach
@2.04
Fogadási határidő: 18:30
[2544143] 2018-03-10 18:30:00 Bayer Leverkusen - Mönchengladbachx;