Premier League

A második hely a tét az Old Traffordon

Az angol bajnokság 2. helyéért vívott csatájában sorsdöntő meccset rendeznek, a Manchester United a Liverpoolt fogadja.

A második hely a tét az Old Traffordon. - Fotó: Twitter

Óriási rangadóval kezdődik a Premier League 30. fordulója, a nyitómérkőzésen ugyanis a második helyen álló Manchester United a harmadik pozícióban lévő Liverpoolt fogadja. A tét tehát igen komoly, ami a találkozóra kínált szorzókon is meglátszódik.

1x2    
Manchester United Döntetlen Liverpool
2.57 3.25 2.62

A hétvégi ütközetet a Liverpool várja kedvezőbb előjelekkel, hiszen egyrészt jó formában van a csapat, másrészt hétközben ugyan pályára lépett a Bajnokok Ligájában, de tulajdonképp egy tét nélküli találkozót vívott meg.

Ez meg is látszott a csapat teljesítményén, hiszen 0-0-ra végzett a gárda a Porto ellen, igaz, az odavágón 5-0-ra nyert, aminek köszönhetően Jürgen Klopp igen tartalékosan küldte csatába fiait. A sztárok közül Mohamed Salah például csak 16 percet kapott, Saido Manét váltotta, aki tehát nem játszotta végig a találkozót. De említhetnénk Roberto Firminót vagy Emre Cant is, akik szintén nem várták meg a hármassípszót, míg Virgil van Dijk, Alex Oxlade-Chamberlain és Trent Alexander-Arnold szóhoz sem jutott.

A kulcsjátékosok tehát frissen várják a szombati derbit, s mivel maximum Andrew Robertson, Georginio Wijnaldum és Nathaniel Clyne maradhat ki - bár mindhármójuk játékára mutatkozik esély -, voltaképp az LFC a lehető legerősebb kezdőjét küldheti ki az Old Trafford gyepére.

[2523038] 2018-03-10 13:30:00 Manchester United - Liverpoolx;5

Mindez ugyanakkor nem mondható el a Manchester Unitedről, hiszen a hazaiaknál Ander Herrera, Daley Blind, Marouane Fellaini, Phil Jones biztosan, míg Marcos Rojo, Zlatan Ibrahimovic és Anthony Martial vélhetően kimarad. Eric Bailly a hétvégén térhet vissza a kezdőcsapatba, ám a formája erősen kérdéses, hiszen a visszatérése óta - legutóbbi négy meccs -, mindössze 11 percet töltött a pályán.

A mutatott játékra is van panasz a Vörös Ördögöknél, még annak ellenére is, hogy az utolsó két bajnokiját - köztük a Chelsea elleni derbit - behúzta, s Sevillában 0-0-s remit ért el. Ugyanakkor épp a spanyolországi eredmény miatt borítékolható, hogy José Mourinho egy-két játékosát pihenteti a hétvégén, hiszen a BL prioritást élvez a csapatnál.

Az előjelek alapján tehát a Liverpool tűnik esélyesebbnek, ugyanakkor a statisztikák mindezt kiegyenlítik, sőt, inkább a United felé billentik a mérleg nyelvét. Merthogy Mourinhóék hazai pályán az utolsó 15 bajnokijukból 12-t behúztak, s a felek utolsó három, Old Traffordon lejátszott Premier League találkozóján a Vörösök mindössze egy pontot szereztek.

Az összképet nézve, illetve figyelembe véve azt, hogy a gárdák gól nélküli remit hoztak össze az Anfield Roadon októberben, úgy véljük, hogy bármilyen eredmény benne van a pakliban. Mindezt a fogadóirodák is így látják, hiszen a    a hazaiakra 2.57-szeres, a döntetlenre 3.25-szörös, míg a vendégekre 2.62-szeres pénzt kínál háromesélyben. 

Ami a gólokat illeti, a bukmékerek nem várnak túl sok találatot, hiszen nagyjából egyforma szorzón kínálják a 2,5-nél több és kevesebb gólt is, előbbire például 1.75-szörös, míg utóbbira 1.85-szörös oddsot ajánlanak. Ha viszont mindkét csapat betalálna a 30. forduló rangadóján, akkor a feltett tétünk 1.60-szorosát kapnánk vissza.

[2523038] 2018-03-10 13:30:00 Manchester United - Liverpoolx;
237903