Német foci

Kétszeres szorzóért hiba lenne kihagyni a Schalkét

Bár a Mainz mutatott életjeleket az utóbbi fordulókban, az ezüstéremért harcban álló királykékeknek kötelező a győzelem.

A Bundesliga 26. játéknapján a kisesés elől menekülő Mainz a BL-helyekért küzdő Schalkét fogadja az Opel Arena közönsége előtt.

1x2    
Mainz Döntetlen Schalke
3.55 3.25 2.05

A gelsenkircheni gárda 43 ponttal a második pozíciót foglalja el a tabellán, azonban egy kisiklás sokba kerülhet, hiszen a hatodik helyen álló Lipcse is csak négy egységgel van lemaradva tőlük. Egy nem túl acélos ámde annál fontosabb győzelemről érkeznek - a fővárosi Hertha csapatát 1-0-ra verték a Veltins Arenában.

Schalke 04#ger-schalke_04#5

Bár az év kicsit döcögősen indult Tedesco fiainak, az olyan skalpok gyűjtése által, mint a Leverekusen vagy a Hoffenheim, egyértelművé tették, hogy mi a szándékuk és hogy képesek is elérni a céljaikat.  

A Schalke vendég meccsei 50%-án minimum 2 gólt lőtt, míg a Mainz legutóbbi 5/4 meccsén legalább 2-t kapott otthon.

A mindössze 33 éves tréner az előzmények ellenére a sajtótájékoztatón közel sem írta le a pénteki ellenfelet. Mint mondta: "Azok a csapatok amelyek a túlélésért küzdenek különösen veszélyesek lehetnek főleg a szezon vége fele. Ha kell kifutják a belüket is egy-egy párharcon."

A veterán bekk Naldo és társai az utolsó másodpercig küzdenek a sikerekért. fotó: archív

A hazai csapat a pocsék teljesítmény ellenére még mindig kitart edzője, Sandro Schwarz mellett, aki a klub történetének egyik legrosszabb statisztikájával rendelkezik. Kedvenc kapitányunk Dárdai Pál bánatára óriási meglepetésként Berlinben nyerni tudott a Mainz, majd ikszelt az alsóházi Wolfsburg és Hamburg csapataival, tehát mondhatni kisebb szériában vannak, és fontosabb hiányzók az ő oldalukon sem lesznek.

Jelen állás szerint már 7 egység választja el őket a fix kieső 17. helytől, azonban ahogyan az élbolyban, úgy a tabella alsó harmadában is öldöklő harc várható az utolsó fordulókban.

Jól mutatja mennyit változnak évről évre az erőviszonyok, hogy a Schalke legutóbbi három kirándulásán az Opel Arénában csak egy győzelem született két zakó mellett. A teljes kerettel érkező királykékek most toronymagas esélyesei lesznek a meccsnek, és az ilyen oddsot hiba lenne nem kivenni - igaz már-már gyanúsan magasra szabták a bukik.

[2544144] 2018-03-09 20:30:00 Mainz 05 - Schalke 04x;