Bulvár

Megvan az év leghumorosabb kiállítása!

Az angol nyelv csodáiba tévedt bele egy angol bíró, ami végül kiállítást ért a korábbi Arsenal-játékosnak.

Több szenzációsan vicces kiállítást jegyez a futballtörténelem vaskos könyve. Volt már olyan, hogy valaki rögtön pályára lépése után küldte el a bírót a fenébe és kapott néhány másodperc után pirosat, míg jól emlékezhetünk például Ronaldinho esetére is, akinek véletlenül rossz kártyát mutatott fel a játékvezető egy Milan-meccsen. Nyelvi problémák miatt viszont nem sok piros lapról hallottunk még. Eddig!

Fotó: Crawley Observer

Az angol amatőr ligás Hempstead Town-East Thurrock Uniteden járunk, amikor is Dean Hulme játékvezető sárga lapot ad az Arsenal korábbi játékosának, Sanchez Wattnak. A sípmester ekkor megkérdezi Watt nevét, mire ő válaszol is, ám ez egy igazi bábeli zűrzavart indít el a spori fejében. Még kétszer zajlott le a kérdés-válasz kör, majd a játékvezető elővette a pirosat és felmutatta Wattnak. Mint utólag kiderült, a játékvezető azt hitte, hogy Watt szórakozik vele és csak folyamatosan visszakérdez, hogy "what?".

A piros lap persze nem maradt sokáig érvényben, a Hemel Hempstead Town kapitánya rögtön társa segítségére sietett és elmagyarázta a sporinak, hogy némi félreértés történt.

"Emberi hiba volt, amelyre szerencsére jól reagált a játékvezető. Egyszerre szégyellte magát és jót röhögött az eseten. Szerintem sportemberhez méltóan reagálta le a hibáját és a mérkőzést is jól vezette" - nyilatkozta a Hemel Hempstead elnöke, Dave Boggins.

A még mindig csak 27 éves Wattra egyébként az elszánt Arsenal-fanatikusok akár emlékezhetnek is, hiszen még U19-es válogatott is volt, ráadásul a Ligakupában gólt is szerzett anno 2009-ben a WBA ellen. Innentől azonban jött a lejtmenet és a Leeds United, valamint a Sheffield Wednesday után már negyedik ligás, valamint amatőr bajnokságok csapataihoz igazolt.