Bajnokok Ligája

Megéri bevállalni ezt a 3.30-as szorzót a City-Baselre?!

  • ivan

Az első mérkőzés végeredmény alapján akár le is kocoghatná a meccset a Man. City, ám Pep Guardiola szavai arra engednek következtetni, hogy az angolok semmit nem akarnak a véletlenre bízni.

Három héttel ezelőtt a Machester City röpke 23 perc alatt lerendezte a továbbjutás kérdését, hiszen Bázelben ennyi idő után már 0-3-as állást mutatott az eredményjelző. A vége végül 4-0 lett az angoloknak, így a manchesteri visszavágó már csupán formalitásnak nevezhető.

1x2    
Manchester City Döntetlen Basel
1.14 7.50 14.50

Az oddsmesterek sem cifrázták túl, hiszen 1.10 körüli oddson fogadható a hazai, míg a svájci győzelem pénzünk akár 15-szörösét is érheti. Mivel sokan arra számítanak, hogy a City tartalékolhat az erővel, a hazai odds egy picit emelkedésnek indult, de Pep Guardiola sajtótájékoztatója után ne vegyünk rá mérget, hogy az így is lesz.

Guardiola úgy tekint a visszavágóra, mintha 0-0 lenne az állás / mancity.com

A katalán tréner ugyanis nem szeretne semmit a véletlenre bízni, így magabiztos előny ide vagy oda, hazai pályán igenis újabb fölényes győzelemre készülnek. "A nulláról indulunk. A Bajnokok Ligája egy különleges sorozat, amire mindig fel kell készülni, mivel a futballban bármi megtörténhet. Ebben a szezonban több meccset nyertünk meg, így helyén van az önbizalmunk és stabilak vagyunk, de tanulni mindig van idő és ez a meccs is jó teszt lesz a számunkra, hogy megtanuljuk kezelni a jó pillanatokat" - fogalmazott Guardiola, aki elmondta, nem vár semmi extrát a csapatától, csakhogy hozza a szokásos játékát és egyáltalán nem fognak beállni a kontrákra.

Ami az összeállításokat illeti, Guardiola elmondta, hogy Fernandinho és Sterling nem valószínű, hogy pályára kerülnek, mint ahogy Benjamin Mendy sem. Az angol lapok szerint azért előfordulhat egy-két változás az alapcsapaton, így Fabian Delph, Claudio Bravo, Yaya Toure és Gabriel Jesus is bekerülhet a kezdőbe, míg David Silva és Sergio Agüero csak a kispadon kezdhet.

A bázeli mérkőzés óta a City megnyerte a Ligakupa-finálét az Arsenallal szemben, majd a bajnokságban is legyőzte az Ágyúsokat és legutóbb a Chelsea-t is. Tényleg minden klappol most Manchester kékebbik felében, ez pedig egyáltalán nem kecsegtet sok jóval a Basel számára.

A svájci bajnok egyébként komoly hullámvölgybe került, a tavaszi idényben három vereséget és egy győzelmet számlál a hazai porondon, a bajnokságban pedig már 14 pontos a hátránya a Young Boys-szal szemben (igaz, két mérkőzéssel kevesebbet játszott).

Nem kérdés, hogy az idei City gólokkal jobb a Baselnél, ám a 4-0-s előny miatt nem kell szétszakítnia az istrángot. Viszont ahogy Guardiola is fogalmazott, ez a Bajnokok Ligája, ráadásul saját közönségük előtt léphetnek pályára, ez pedig kellő motivációt kell, hogy adjon.

Egyik csapat számára sincs miért feszülni, éppen ezért egy jó tempójú meccs is kerekedhet a dologból, így pedig szerintünk a gólok körül érdemes keresgélni.
 

  • A Man. City gólt lő mindkét félidőben @1.60   
     
  • Mindkét félidőben több, mint 1,5 gól lesz@3.35   
[2680950] 2018-03-07 20:45:00 Manchester City - Baselx;