Tenisz

Veszélyben van-e Rafa Nadal 11. Roland Garros-címe?

  • Cesc18

Jelenleg a tétünk közel dupláját nyerhetjük vissza, ha megfogadjuk Nadal Roland Garros-győzelmét.

Nem tűnt súlyosnak Rafa Nadal Australian Openen összeszedett sérülése, ehhez képest azonban februárban és márciusban sem lép pályára. Acapulcóban tervezte a visszatérést, de az edzéseken fájdalmat érzett és az orvosai tanácsára visszalépett a tornától. A kiújult sérülése miatt a két amerikai Mastersen, Indian Wellsben és Miamiban sem tud játszani, amelyről Facebook-oldalán számolt be: 

Sajnos az acapulcói torna előtt kiújult a Melbourne-ben elszenvedett sérülésem. Mivel fel kell épülnöm, nem tudok játszani a miami és az Indian Wells-i tornán. Fájdalmas döntés volt visszalépni Acapulcótól, és az is nagyon kemény, hogy nem játszhatok az USA-ban.

Nadal favoritként várja a 2018-as Garrost is. - Fotó: ATP

Nadalnak természetesen az egészsége a legfontosabb, no meg, hogy a május 27-én rajtoló Roland Garrosra 100%-os állapotban legyen. Nem csoda, hogy nem kockáztat. Ha minden jól alakul, akkor áprilisban Monte Carlóban már láthatjuk játszani.

A mallorcai salakkirály toronymagas favoritnak számít Párizsban, az oddsát nem is befolyásolta ez a visszalépés.

Továbbra is 1.80-szoros pénzt fizetnek a Garros-győzelmére, ami teljesen reális, hiszen jelenleg egyedül a sérülés az ellenfele. 

Ha az oddsokra pillantunk akkor láthatjuk, hogy az a Novak Djokovics a második favorit, aki igen messze van a csúcsformájától, míg az élbolyban találjuk a sérüléséből lábadozó Stan Wawrinkát és Andy Murrayt, illetve azt a Roger Federert, aki valószínűleg idén is kihagyja a Garrost, hogy Wimbledonban a lehető legfittebb legyen. Egyedül Dominic Thiem tűnik erős kihívónak, ám az osztrák mentálisan még nem biztos, hogy készen áll egy GS-sikerre. Ne feledjük, hogy tavaly parádés formában is tükörsimán kikapott Nadaltól a párizsi elődöntőben.

Véleményünk szerint tehát Rafa 11. Grand Slam-címét jelenleg senki sem veszélyezteti, ez a márciusi pihenő pedig még jól is jön neki a zsúfolt európai salakszezon előtt.

Ki nyeri a 2018-as Roland Garrost?
Rafael Nadal 1.80
Novak Djokovics 5.50
Dominic Thiem 7.00
Stan Wawrinka 11.00
Andy Murray 13.00
Roger Federer 13.00
Alexander Zverev 21.00
Nick Kyrgios 26.00
Juan Martín del Potro 29.00