Bajnokok Ligája

Tét nélküli meccsen vághat vissza a Porto

A Pool nagyon simán húzta be az első leget és fél lábbal a legjobb 8 között van. Sikerülhet a szép portugál búcsú?

1x2    
Pool Döntetlen Porto
1.50 4.00 6.25

Vajon ilyen kedvező helyzetben kit nevez majd Klopp a kezdőbe? fotó:archív
Furcsa ilyet írni egy Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóról, hogy tét nélküli, most azonban tényleg ez a ritka helyzet áll fenn. A tét ugyebár a továbbjutás volt, ami Valentin napján el is dőlt ebben a párharcban. Mi sem szemlélteti ezt jobban mint, hogy

közvetlenül az Estádio do Dragaóban történt mészárlás után az egyik legnagyobb külföldi buki 401-szeres oddsra lőtte be a portugálok továbbjutását.

Ha megvizsgáljuk a Liverpool idei hazai tétmeccseit, amelyből eddigi 21-et játszott le, tehát mondhatjuk, hogy reális képet ad a következőt láthatjuk: 21 lejátszott tétmeccsen mindössze egyszer kaptak ki, 7 remi és 13 győzelem mellett, ezentúl pedig 10-szer nem kaptak gólt és csak kétszer engedték 3 találatig az ellenfelüket.

Ha csak a BL-re koncentrálunk, akkor láthatjuk, hogy az idei kiírásban ők szerezték a legtöbb gólt, szám szerint 23-mat a csoportmeccseken, majd 5-öt hozzáadva a Porto otthonában. Az első legen ismét a gárda sztártriója brillírozott, Salah és Firmino kétszer, Mane pedig háromszor volt eredményes.

A Squaka Football statisztikája alapján csak az alábbi három csapat jutott el minimum 100 helyzetig:

Ha ez nem lenne elég, a vörösök elsők a 0-ra lehozott meccsekben (4) és a legtöbb asszisztal rendelkező játékos is náluk van, aki nem más mint a csapatkapitány, James Milner (7).

Bár Klopp mester a klub hivatalos honlapjának azt mondta, hogy bivalyerős kezdőt fog pályára küldeni, mégsem érhetne senkit meglepetésként a rotálás, főleg úgy, hogy 4 napra rá a Manchester Uniteddel játszanak az Old Traffordon. Az egyesület hivatalos oldalának adott interjújában a következőket mondta a német szakember:

Lehet, hogy változtatok a kezdőn, de nem akarom, hogy ezt félre értsék. Meg akarom mutatni, hogy mennyire tisztelem őket, és a tornát is, ezért a legmegfelelőbb csapatot küldöm majd pályára, amely megnyerheti nekünk a meccset mivel ezért vagyunk itt. Ezidáig veretlenek vagyunk és ezt olyan sokáig tartani akarjuk, ameddig csak lehet.

Ezek láttán vajon miben bízhatnak a vendégek? Sergio Conceicao fiai a csúfos első meccs után hamar kiadták dühüket és 5-öt vágtak a Rio Avénak. A kudarc után ráadásul zsinórban 4-et nyertek, köztük 2-1-re diadalmaskodva a portugál klasszikuson a Sporting CP ellen.

FC Porto#por-fc_porto#5

Bármilyen jól is futnak az észak-portugáliaiak, a Liverpool azért más kávéház. Formájuk alapján valamilyen extrém forgatókönyv által akár nyerhetnének is, de véleményünk szerint maximum egy szépségtapaszt jelentő találat jöhet össze. A bukmékerek sem adnak a vendégeknek túl sok esélyt, mivel a Pool sikere @1.50 míg a Portóé @6.25-öt fizet. Ha valóban mindkét fél betalál, akkor @1.70-es megtérülésre, ha nem, akkor @1.90-esre számíthatunk. A 2.5 gól fölötti végeredményre elég szerény @1.60-as oddot ad a    .

Tudtad?

  • A Liverpool minimum 3 gólt lőtt legutóbbi 5 meccsén (BL)
  • A Pool legutóbbi 9/8 találkozóján egyaránt 2.5 gól fölött termelt (BL)
  • A Vörösök legutóbbi 11 párharcukon veretlenek maradtak (BL)
  • A Porto legutóbbi 7/6 meccsén minimum 3 találat született (BL)
[2680951] 2018-03-06 20:45:00 Liverpool - FC Portox;