Foci-vb 2018

Kaszálhatunk, ha eljut a 17 éves csodagyerek a világbajnokságra!

  • varin

Volt már rá példa, hogy 17 évesen valaki kiharcolta a vb-kerettagságot, ráadásul nulla PL-játékperccel a háta mögött.

Fotó: Mirror

Sokszor írtunk már az angol futball nagy reménységéről, Ryan Sessegnonról. A 17 éves csodagyerek szenzációsan futballozik idén, 35 meccsen úgy van 14 gólja és 4 gólpassza, hogy nem ritkán balhátvédként lép pályára, de külön erősségének számít, hogy a baloldal bármely posztján bevethető. Az utánpótlás válogatott játékos aligha marad sokáig a Fulhamnél, ha pedig így folytatja, nagyon hamar az angol keretben találhatja magát.

A jelenlegi szövetségi kapitány, Gareth Southgate ugyanis hónapok óta figyelteti segítőjével, Steve Hollanddel Sessegnont, ráadásul a kapitányról köztudott, hogy szívesen nyúl fiatal játékosokhoz, hiszen korábban az u21-es keretnél munkálkodott.

Akad két olyan sztár, aki már 17 évesen bemutatkozhatott egy nagy tornán az angol válogatottban, Michael Owen és Theo Walcott. Az Everton támadója ráadásul úgy jutott ki a 2006-os vb-re, hogy előtte nem is játszott a Premier League-ben.

Anglia március végén két találkozón játszik még, mielőtt megkezdenék júniusban a világbajnokságra való felkészülést, így ha Sessegnonnal számol Southgate, akkor annak hamar lesz bizonyítéka is.

"Úgy hiszem, Sessegnon bebizonyította, hogy érett a feladatra. A Fulhamben és az u19-es Eb-n is megmutatta, mire képes, amelyet a gólkirályi címe is jelez. Ha a mostani vb-n még nem is lesz ott, a következőn már 100%, hogy igen" - mondta Slavisa Jokanovic, a Fulham mestere.

Véleményem szerint 8-szoros oddsért nem rossz befektetés ez a tipp, ha esetleg Southghate behívja a felkészülési mérkőzéseken, drasztikusan csökkenni fog majd a szorzó.

hatharom.com
Ryan Sessegnon benne lesz a vb-keretben
Odds: 8.00