Magyar foci

Újabb keleti csapat szúrhat ki a Ferencvárossal

Címkék:

Legalábbis a Tippmixprónál meglepően magas oddson fogadhatunk a zöld-fehérek sikerére.

Noha a Ferencváros botlott Debrecenben a hétvégén, a kínos fiaskó sem okozta azt, hogy a Videoton közelebb férkőzött a listavezetőhöz. Ez azonban csak azért alakulhatott így, mivel a fehérváriak kispesti találkozóját a mostoha időjárási viszonyok roncsolta pálya miatt elhalasztották. Hétvégén a két bajnokesélyes előtt kötelező házi feladat áll, ám hiába a "muszáj", az ellenfelek sikerekkel a hátuk mögött érkeznek a találkozóra.

   
  1 x 2
Debrecen-Újpest 2.05 3.30 3.40
Mezőkövesd-Haladás 2.25 3.20 3.10
Paks-Puskás Akadémia 2.20 3.25 3.15
Vasas-Honvéd 3.00 3.20 2.30
Ferencváros-Balmazújváros 1.40 4.30 7.25
Videoton-Diósgyőr 1.55 3.75 5.75

A Diósgyőr a kupában való továbbjutást követően ugyanis éppen a fent említett Fradi ellen diadalmaskodott és habár a miskolciak játéka nem volt éppen szemet gyönyörködtető, a három pontot - különösen egy bajnokesélyes ellen - aligha kell megmagyarázni. Bódogék most a másik aranyvárományossal is megütköznek, márpedig az elmúlt években okoztak többször is fejfájást a Videotonnak, elég csak, ha a tavalyi 6 miskolci pontra gondolunk. Az 1.55-ös szorzó reálisnak tűnik, de ha a Vidi azt nyújtja, amit a Vasas elleni idénynyitón, akkor könnyen lehet, hogy hamar megérkezik a tavasz első botlása.

Keleti csapat babrálhat ki a Fradival is, az idény elején leírt, ám az évet 4 ponttal indító és utolsó három meccsén gólt sem kapó Balmazújváros látogat a Groupama Arénába. A hajdúságiak október vége óta veretlenek, idegenben pedig még hosszabb a széria, szeptember 23-a óta nem tudta senki sem legyőzni Horváth Ferenc csapatát. Ősszel már 2-0-ra is vezetett otthon a Balmaz, ám a Fradi végül nyerni tudott. Ez, valamint Andricék formája is azt mondatja velünk, hogy óvakodjunk az 1.40-es szorzótól.

Fotó: blikk.hu

Nagyon fontos kiesési rangadót játszik egymással a Mezőkövesd és a Haladás, a formák alapján pedig mindkét fél bizakodhat. A kövesdiek Újpesten győztek, míg a Haladás otthon rúgott hármat a Vasasnak. Nagy csata és hatalmas izgalmak várhatóak, mert a döntetlen egyik félnek sem igazán jó, a győzelem viszont sokat dobhatna a csapatok esélyein.

A harmadik hely lehet a tét a Debrecen-Újpest rangadón, ahol két, az évet nem túl acélosan kezdő csapat találkozik. A hajdúságiak oldalára billentheti talán a mérleg nyelvét, hogy a lilák 2013 óta nem tudtak nyerni Debrecenben, ráadásul Vignjevicsékre kedden még egy kupameccs is vár Pakson.

Első tavaszi győzelméért hajt a Vasas és a Honvéd is, az angyalföldieknél ráadásul vélhetően Michael Oenning állása is a tét. Az október óta nyeretlen piros-kékeknek az elmúlt években jól ment a bajnok ellen, hiszen szeptemberben négyet rúgtak Kispesten, míg az utolsó hét bajnokin összesen 16 pont került Angyalföldre. Mindezek ellenére is inkább x2 hajlik a mérleg nyelve és a bukmékerek is inkább a vörös-feketéket hozzák ki esélyesebbnek.

Nincsen hatalmas tétje a Puskás Akadémia paksi kirándulásának, igen meglepő lenne, ha bármelyik csapat érintett lenne a dobogós vagy a kiesés elleni harcban. A két csapat közös múltja egyébként gólgazdag mérkőzést ígér, az eddigi nyolc randevújukon összesen 24 gól esett.

2018-03-10;212
239099