NBA

A Görög Szörny a liga meglepetéscsapatát verheti

A legtehetségesebb fiatal játékosok párharca remek szórakozást és rendkívül kiélezett mérkőzést ígér.

A szezon egyik legizgalmasabb párosítását veszem górcső alá, amelyen a 76ers (34-27) a Bucks (33-29) otthonába, a Bradley Centerbe látogat.

Fogadás a győztesre    
Bucks 76ers
1.90 1.70
Fogadási határidő: 02:00

Az NBA két feltörőben lévő csillaga. fotó: nba.com

Az előzményeket elnézve a vendégek sikere tűnhet reálisnak, hiszen legutóbbi 13 meccsükből 10-et behúztak. Az eddigi szezonban 107.5 pontot dobnak átlagban és 105.4-et engednek ellenfeleiknek. A remek szériából oroszlánrészt vállal a csapat sztár-duója, a Rookie of the Year díjra is komoly eséllyel pályázó Ben Simmons és a rendkívül sokoldalú szintén fiatal center, Joel Embiid.

Embiid 23.8 pontot és 11.3 lepattanót míg Simmons 16.6 pontot és 7.4 asszisztot átlagol.

A tapasztalt JJ Redick is kétszámjegyű pontot szór meccsenként, Dario Saric pedig védekezésével és lepattanózásával tűnik ki. Bár mostanában rendre jönnek a sikerek, idegenben közel sem olyan meggyőzőek, és legutóbbi 8 túrájukon 6-szor vesztesen hagyták el a pályát - mérlegük jelenleg 13-17.

A Bucks Jason Kidd kirúgása után szárnyakra kapott, azonban nem tartott túl sokáig ez a lendület. A negatív széria soha nem jön jól, azonban a play-off helyekért folytatott harc kiélesedése közben egyenes katasztrofális is lehet. 

Egy győzelemre hatalmas szükségük lenne, mivel zsinórban 4-et buktak az elmúlt napokban, ennek ellenére kényelmesen tartják rájátszást érő helyüket a tabella 7. helyén. Nem is stresszelik túl a helyzetet:"már korábban is volt ilyen, nem újdonság ez a helyzet, a lényeg, hogy egyben maradjunk, és ez így is lesz." - mondta Middleton a Pacers elleni bukta után.

Átlagban 47.5%-osan 104.7-et szórnak és 105.3-mat engednek ellenfeleiknek. A csapat sztárja a világhírnévnek örvendő Görög Szörny,

a dupla-duplát átlagoló Giannis Antetokoumpo (27.2 pont és 10.2 lepattanó per meccs) – ha így folytatja, előbb-utóbb a Hírességek Csarnokában találja magát.

Remekül érti meg magát Khris Middletonnal, aki 20.1-et szór, és a Sunstól lecsípett irányítóval, Eric Bledshoe-val, hiszen többször bizonyítottak már erősebb ellenfelek ellen is.

Bár a philadelphiai csapat az egyik legjobb formában lévő alakulat jelenleg az NBA-ben, de az ifjú, kevésbé tapasztalt gárda az úton nem sok vizet zavar egyelőre, és mivel ezzel a tendenciával is biztos helyük lesz a play-offban, így nem valószínű, hogy változás lesz az alapszakasz fennmaradó részében.

Legutóbbi meccsükön január végén 107-95-re nyertek Giannisék, és hétfő hajnalban a Bakok visszatérhetnek a helyes útra: +1.5-es spreaddel @1.80-ért fogadhatunk rájuk a     irodájában.


UPDATE: Bucks - 76ers 118 - 110