Premier League

A Chelsea sem jelent gondot a Manchester Citynek?

Az Arsenal elleni két sima sikert követően ezúttal egy másik londoni gigásszal néz farkasszemet Pep Guardiola csapata.

Bombaformában Bernardo Silváék. - Fotó: Twitter

Az "Arsenal-napokat" követően ezúttal a Chelsea-vel meccselnek Pep Guardiola fiai, s a mérkőzésnek gyakorlatilag egyetlen kérdése van, vajon a fővárosiak fel tudják-e venni a versenyt a manchesteriekkel?

1x2    
Manchester City Döntetlen Chelsea
1.60 3.95 5.00

Mert minden jel arra mutat, hogy a hazai csapat újabb magabiztos győzelmet arat, hiába játszik a Premier League címvédőjével. Az Égszínkékek ugyanis pazar formában vannak, négy nap leforgása alatt kétszer fektették kétvállra az Arsenalt, méghozzá úgy, hogy mindkétszer három gólt szereztek. Csütörtökön speciel a 33. percre eldöntötte a mérkőzést a City, a második félidőben pedig olyan energiatakarékos üzemmódban játszott Guardiola csapata, hogy a kulcsjátékosok kellőképp rá tudtak pihenni az újabb rangadóra. 

Ami nem rossz ómen, igaz, a katalán mester vasárnap biztosan csak a sérült Benjamin Mendyre és az eltiltott Fabian Delphre nem számíthat, ugyanakkor a csapat pazar formájának köszönhetően vélhetően nem kockáztatja meg Fernandinho, Raheem Sterling és Kyle Walker szereplését, hiszen a trió most épült fel.

[2523028] 2018-03-04 17:00:00 Manchester City - Chelseax;5

Ami a londoniakat illeti, a Chelsea az elmúlt héten két rangadót játszott, a Barcelona ellen 1-1-es döntetlent ért el, majd a Manchester United otthonában kikapott. Utóbbi vereség főleg azért lehet fájó a vendégeknek, mert jól kezdtek, azonban nem tudták eldönteni a meccs elején a találkozót, a végére pedig teljesen elkészültek az erejükkel.

A múlt heti zakónak köszönhetően a Kékek kicsúsztak a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyekről, perpillanat az ötödik helyen tanyáznak, s vesztett pontok alapján két egység a hátrányuk a negyedik helyen álló Tottenham gárdájával szemben. Öröm az ürömben ugyanakkor, hogy Antonio Conte most már valamennyi játékosára számíthat, hiszen David Luiz, Ross Barkley és Tiemoué Bakayoko is felépült, igaz, meglepő lenne, ha az előbb említett három focista közül valamelyik is komoly szerepet kapna az Etihad Stadionban.

Az eddig elhangzottak alapján egyértelmű, hogy a Chelsea-nek van több vesztenivalója, hiszen egy újabb vereség nem férne bele a csapatnak, igaz, a remivel sem mennének sokra a londoniak, mivel szombaton a Tottenham és a Liverpool is nyerni tudott. Ennek köszönhetően, a csütörtöki meccshez hasonlóan, ezúttal is a City játszhat felszabadultabban, annak pedig láttuk, hogy mi lett az eredménye. 

Az összképet nézve, illetve figyelembe véve azt, hogy az Égszínkékek szeptember végén 1-0-ra nyertek a Stamford Bridge-en, abszolút nem meglepő, hogy a fogadóirodákban a Manchester City az esélyes. A     Guardioláékra 1.60-szoros, a döntetlenre 3.95-szörös, míg a londoniakra 5.00-szörös pénzt kínál háromesélyben. 

Az őszi meccs ellenére a bukmékerek gólgazdag mérkőzésre számítanak, hiszen az állami iroda a legalább három gólra 1.60-szoros oddsot ajánl, míg, ha mindkét csapat betalálna a 29. forduló rangadóján, akkor a feltett tétünk 1.70-szeresét kapnánk vissza.

[2523028] 2018-03-04 17:00:00 Manchester City - Chelseax;
237903