NB I

Ezzel a tippel nyernénk a Diósgyőr-Fradin

  • ivan

Diósgyőr - Ferencváros rangadót rendeznek hétvégén az OTP Bank Ligában, a Debrecenben megrendezésre kerülő találkozón kevés dolog szól a miskolci gárda mellett.

A Fradi az első, a Diósgyőr a 7. helyről várja a 21. fordulót, a két csapat között jelenleg 19 pont a különbség. Az őszi bajnok Ferencváros jól kapta el a rajtot, hiszen saját pályáján öt gólt rúgott a bajnoki címvédő Honvédnak, míg a Diósgyőr beleszaladt a késbe Pakson, ahol a hazaiak két parádés góllal elhappolták a három pontot a borsodiak elöl.

1x2    
Diósgyőr Döntetlen Ferencváros
4.50 3.50 1.75

A pályaválasztás ellenére a bukmékereknél egyértelműen a listavezető Ferencváros az esélyes, Thomas Doll csapatának sikerére 1.75-ös oddson fogadhatunk, míg a piros-fehérek győzelme pénzünk közel ötszörösét érné. A Diósgyőr utoljára 2014-ben tudta legyőzni a Ferencvárost, azóta viszont már 10 meccset játszottak a csapatok, hat zöld-fehér siker mellett három döntetlen a mérleg.

[2539025] 2018-03-03 17:00:00 Diósgyőr - Ferencvárosx;5

A két csapat állapotát elnézve nem lehet kérdés, hogy a Fradi van jobb passzban. A fővárosiak további játékosokkal erősítették meg a télen a keretüket és sikerült egy jó felkészülést is letudniuk. A keret kulcsemberei egészségesek és ami talán még ennél is fontosabb, hogy jó formában is futballoznak.

A paksi mérkőzés után Bódog Tamás viszont rendkívül csalódottan nyilatkozott, bírálta a játékosokat és a csapat hozzáállását, amin talán valamelyest enyhíthetett a hétközi Vác elleni MK-siker.

Bár a Diósgyőr a pályaválasztó, a mérkőzés egyik kulcsadata, hogy a meccset majd Debrecenben rendezik. Nyilván a hajdúsági város közelebb van Miskolchoz, mint Budapesthez, de azért mégsem ugyanaz a helyzet. Ezt mutatja az is, hogy az idén albérletekben futballozó DVTK pályaválasztóként csak a bajnokság 9. legeredményesebb csapata, 9 mérkőzésen 13 pontot sikerült "otthon" begyűjtenie.

Edzői nyilatkozatok
Bódog Tamás: "A Ferencváros az első helyen áll, jó csapat egy jó edzővel, nagy szurkolótáborral. Szép feladat előtt állunk, amit remélem, hogy meg tudunk oldani. Fájó vereséget szenvedtünk múlt hétvégén ezért volt nagyon fontos, hogy a Magyar Kupában tovább tudtunk jutni. Ebből tudunk erőt meríteni. Annak ellenére, hogy a Ferencváros a favorit, bízok abban, hogy a hazai pálya előnyét ki tudjuk majd használni és meg tudjuk nehezíteni az FTC dolgát. Mindenki ellen úgy lépünk pályára, hogy győzni akarunk! Ez most sincs másképp" dvtk.eu
Thomas Doll:  "Jó formában játszottunk az év első mérkőzésén, remélem, ezt a lendületet a DVTK ellen is tovább tudjuk vinni. Sosem könnyű a diósgyőriek ellen játszani, legutóbb, tavaly szeptemberben is csak a második félidőben tudtunk gólokat rúgni. Azt várom a csapattól, hogy mindenki tiszta fejjel, a lehető legnagyobb erőbedobással lépjen pályára, mert csak így lehet esélyünk a győzelemre".

Bár a Bódog Tamás nevével fémjelzett Diósgyőrre kifejezetten jellemző a szervezett játék és a kemény, brusztolós mezőnymunka, könnyen lehet, hogy mindez kevésnek bizonyul majd a Fradi ellen.

A Ferencváros jelenleg kiváló passzban van, a játékosok önbizalma a helyén, a keret pedig olyan mély, hogy a magyar csapatok többsége csak álmodozhat ilyen lehetőségekről.

A Fradi számára kifejezetten fontos lenne megcsípni a három pontot, hiszen szombat este rendeznek egy Honvéd-Videoton ütközetet is, ahol simán benne van a pakliban egy fehérvári pontvesztés is. Ha ez így lenne, akkor a Fradi egy győzelemmel tudná stabilizálni helyét az élen is. Véleményünk szerint a jóval minőségibb játékosokkal rendelkező Fradi be tudja darálni a Diósgyőrt.

  • Ferencváros nyer@1.75
     
  • 1. félidő gólszám kevesebb, mint 1.5@1.50

 

[2539025] 2018-03-03 17:00:00 Diósgyőr - Ferencvárosx;

 

239099