Darts

Andersonnak, Crossnak és Smith-nek szavazunk bizalmat - napi tippek a UK Openre

Szombaton a legjobb 32 küzdelmeivel folytatódik a UK Open.

Csillaghullást hozott a UK Open első napja. A nem túl ideális körülmények között - csak korlátozott számban engedtek be szurkolókat és a szokottnál jóval hidegebb volt az Arénában - sorra búcsúztak a nagy nevek. Kiesett a címvédő Peter Wright és a világelső Michael van Gerwen, továbbá nem élte túl a pénteki napot Raymond van Barneveld, Adrian Lewis, Simon Whitlock és Dave Chisnall sem. A Premier League sztárok közül Rob Cross, Gary Anderson, Michael Smith, Daryl Gurney és Gerwyn Price maradt talpon. 

A kétszeres világbajnok Anderson a 27 éves Ricky Evansszel meccsel majd a legjobb 32 között. Ugyan a villámkezű angol kiválóan dobott pénteken - Luke Humphries-t közel 100-as átlaggal győzte le 10-6-ra -, de Anderson hetek óta nagy formában játszik és olyan teljesítményre képes, amivel Evans egy 10 nyert legig tartó küzdelemben aligha tud konkurálni. 

Papíron borítékolható Smith továbbjutása is, aki a fiatal Ryan Meikle-vel néz majd farkasszemet. Meikle a 64 között Dave Chisnall skalpját vadászta le, ám ehhez semmi extra nem kellett tőle, ugyanis rutinos honfitársa finoman szólva sem hozta a legjobbját. A Premier League-ben veretlen és ezáltal hatalmas önbizalommal játszó Smith-től hasonló segítségre már nem számíthat. 

A regnáló világbajnok Cross is komoly favoritként várja a szombati fellépését, ám riválisaival ellentétben, neki kevésbé volt szerencséje a sorsolásnál, ugyanis Kyle Andersont kapta. Ugyan az ausztrál átlagos teljesítménnyel jutott tovább, de őt soha nem lehet leírni. Bár az is tény, hogy Cross feljövőben van és a hosszú meccs abszolút neki kedvez. 

hatharom.com
Gary Anderson-Ricky Evans Anderson
Ryan Meikle-Michael Smith Smith
Rob Cross-Kyle Anderson Cross
@ 1.53
Fogadási határidő: szombat, 14:15

Izgalmas derbinek ígérkezik a két tehetséges fiatal, az ausztrál Corey Cadby és a német Martin Schindler összecsapása. Utóbbi nagyszerű játékkal, közel 100-as átlaggal jutott tovább és ez már nem az első, hogy ilyen teljesítményt tesz a színpadra, így érthetetlen, hogyan adhatnak rá 3.40-es oddsot egy olyan játékos ellen, aki még szintén csak bontogatja szárnyait. 

Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és a továbbiakban nincs semmi vesztenivalóm. Biztosan jót fogok aludni - mondta a német. 
  • Schindler nyer @ 3.40

Kíváncsian várjuk, hogy a Van Gerwent kiütő Jeffrey de Zwaan a folytatásban mire lesz képes.

Nem hiszem el, azt hiszem még mindig álmodom. Hónapok óta jól megy a játék, ez karrierem eddigi legnagyobb győzelme.

- nyilatkozta Jeffrey, aki papíron könnyű ellenfelet kapott az amatőr Paul Hogan személyében. De csak papíron, valójában a rutinos angol akár boríthatja is a papírformát. Számtalanszor megmutatta már a UK Openen, hogy nem lehet félvállról venni, Zwaan pedig vélhetően a felhők felett jár a nagy skalp után. 

A Wrightot búcsúztató Nathan Rafferty is természetesen élete győzelmét aratta. Ha sikerül felocsúdnia a mámorból, akkor Robert Owen ellen is eséllyel pályázik a továbbjutásra. 

Rafferty-val kapcsolatban, ami érdekesség, hogy ugyanúgy villanyszerelő, mint az a Cross, aki két éve szintén a UK Openen tűnt fel, most pedig már világbajnoknak mondhatja magát.