Német foci

A Dortmund mérheti a következő csapást Gulácsiékra

Lipcsében porszem ment a gépezetbe - ha nem kapják össze magukat akkor akár lecsúszhatnak a BL-indulásról is.

A RB Leipzig a 6. míg a Dortmund a 2. helyről várja az összecsapást, azonban a különbség köztük mindössze 3 egység. A torlódás hetek óta fennáll és a Bajnokok Ligája helyekért folytatott harc a végletekig kiélezettnek ígérkezik.

1x2    
RB Leipzig Döntetlen Dortmund
2.40 3.35 2.75

A fekete-sárgák komoly erőpróba előtt állnak, hiszen egy héten belül két Red Bullal is szemben találják magukat. A szombati párharc után ugyanis már kezdhetik a felkészülést a Salzburg elleni EL-nyolcaddöntős csatára, ami szintén nem lesz könnyű feladat. A bojkottok sem könnyítik meg a csapat dolgát - nem véletlen, hogy kikeltek magukból a fanok, hiszen a finanszírozási rendszert kijátszó csapatok közellenségnek számítanak szurkolói berkekben.

Nézzük inkább a pozitívumokat, hiszen ami igaz az igaz, ha játékuk még nem is idézi a pár évvel ezelőtti csúcsteljesítményt, Peter Stögernek mégis sikerült stabilitást hozni a csapatba, amely Batshuayinak és Reus-nak köszönhetően ismét félelmetesen fest az ellenfelek számára.

Mióta az osztrák mester átvette a csapatot kilenc bajnokijuk volt és egyszer sem kaptak ki

, habár értékes pontokat hullajtottak a múlt heti fordulóban az Augsburg elleni 1-1 alkalmával is. Az EL-ben kiharcolták a továbbjutást az Atalanta otthonában ami komoly önbizalmat adhat a darazsaknak, bár a kettős terhelés meglátszik a játékosokon, így ha nem vigyáznak, a bajnoki tabellán könnyen beelőzhetik őket az üldözők.

Borussia Dortmund#germany-borussia_dortmund#5

A lipcseiek legutóbbi három meccsükön egyaránt minimum 2 gólt kaptak, ami zene lehet Batshuayiék fülének, akik egyre élesebbek a pálya támadó harmadában. Ralph Hassenhüttlnek sürgősen rendet kell tenni a fejekben, mert zsinórban 3 vereséget követően érkeznek a szombati derbire. A darazsakhoz hasonlóan az EL-ben ugyan sikerült nekik a továbbjutás - annak ellenére is, hogy a Napoli 2-0-ra győzte le őket a Red Bull Arenában, azóta viszont megtört bajnoki fronton is a lendület.

A tréner az előzmények ellenére a meccse előtti sajtótájékoztatón bizakodóan nyilatkozott: ​"Momentán remek pozícióban vagyunk, szombaton azonban egy közvetlen riválissal nézünk farkasszemet. Remek a hangulat a csapatnál annak ellenére is, hogy rendkívül nehéz feladat vár ránk. A legfontosabb az lenne, hogy a szoros meccsek a mi irányunkba billenjenek.

Egy Dortmund kaliberű csapat ellen minden tudásodra, és egy kis szerencsére is szükséged van. Ez egy komoly kihívás, de mi készen állunk a harcra.

Extra motivációt adhat, hogy a párosítás őszi meccsén Gulácsiék örülhettek, hiszen 3-2-re diadalmaskodtak a Signal Iduna Parkban, bár az akkori Dortmund aligha hasonlítható össze a mostanival és még Sokratis kiállítása is nehezítette a dolgukat.

A 2016/17-es szezonban feljutott bikák anno győzelemmel kezdtek a darazsak ellen, a 89. percben Keita lőtte az egyetlen gólt. fotó: facebook.com

Komoly plusz továbbá hazai részen, hogy Forsberg sérüléséből teljesen felépülve újra a kezdőben lehet, mivel az ő kreativitásának hiánya rányomta a bélyegét a támadószekció teljesítésére. A 10 gólnál járó Werner természetesen kirobbanthatatlan a csapatból, jobbján Sabitzerrel előtte Poulsennel, és az immár egészséges svéd szélsővel kiegészülve pedig egy bárkire veszélyes támadósort kapunk. Kérdezzük csak meg a Napolit.

A fekete-sárgáknál biztosan nem lesz a pályán Yarmolenko és Kagawa, Stöger így is bivalyerős kezdőt tud a pályára küldeni. Reus ismét fénykorát idézi, a világbajnok duó Götze-Schürrle is jól muzsikál és az sem lenne meglepő, ha a német karrierjét mesésen kezdő fiatal belga Batshuayi 3x90 perc gólínség után újra beköszönne.

Várható kezdőcsapatok. fotó: BVB Dortmund

Nos mint láthattuk a beharangozóban, mindkét fél potenciális sikerére lehet felhozni érvéket, mivel sok a hasonlóság az eddigi szezonjuk között, és a pontokat is hasonló mennyiségben gyűjtötték. A bukmékerek is tisztában vannak ezzel és az oddsot majdnem egálra szabták meg a háromesélyes fogadásnál - a hazai siker @2.40 míg a vendég @2.75-öt fizet. Csábítónak tűnik az X2-re adott @1.47-es szorzó annak tudatában, hogy Götzéék lassan 3 hónapja nem kaptak ki, persze minden sorozat megszakad egyszer.

Mivel nyíltsisakos támadófocit várunk az együttesetektől így talán a mindkét csapat lő gólt + 2.5 gól fölötti opcióban lehet a legnagyobb érték, erre @1.80-as szorzón lehet a fogani a    -nál. Ne felejtsük, hogy aki sikeresen zsákolja be a 3 pontot, óriási lépést tehet Európa legpatinásabb kiírása felé - csak nehogy rányomja ez a teher a bélyegét a csatára.

[2544129] 2018-03-03 18:30:00 RasenBallsport Leipzig - Borussia Dortmundx;
239384