Angol foci

Még megmenthető a szezonunk - Wenger

Egyre messzebb a BL-indulástól az Arsenal, Wenger szerint mégis menthető még az évük.

Újabb megalázó vereséget szenvedett az Arsenal gárdája, amely így már öt vereséggel rendelkezik az elmúlt hét meccsén. A kupából kiestek, a bajnokságban tíz pont választja el őket a negyedik helytől, az Európa Ligában pedig a csúcsformában lévő Milannal találkoznak. Ám Arséne Wenger szerint a szezon még így is menthető.

Fotó: Bitter and Blue

"Igen, szerintem még nincs vége a szezonnak, meg tudjuk menteni, csak mindig a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk. Most egymás után kétszer játszottunk az ország legjobb csapata ellen, amely mindig egy nehéz feladat. 

Nem teljesítettünk jól a City ellen, de meg akarjuk mutatni mindenkinek, hogy erős csapatunk van. Egységesnek kell maradnunk! Sajnos mi elveszítettük a magabiztosságunkat, ilyenkor pedig egyszerűen szétesik a csapat. Szó sincs arról, hogy a City érdemeit csökkenteném, de az út, amelyen most vagyunk, rendkívül nehéz" - nyilatkozta a francia mester arra kérdésre, hogy megmenthető-e még a szezon.

Újságírói kérdésre Wenger elmondta, bízik abban, hogy vezetésével felemelkedhet a csapat és hisz a játékosokban, valamint magában is.

A 68 éves mestert kérdezték továbbá két új játékosáról, Mhitarjanról és Aubameyangról, kik egyelőre nem tudták bebizonyítani, hogy érdemesek voltak a bizalomra.

"A sportban gyorsan változnak a dolgok, nekik pedig időbe kerül beleszokni a légkörbe. Nagy nyomás alatt vannak ők is, a rossz eredmények pedig nem segítenek ezen. De ilyen a modern futball, nagyon reménykedem benne, hogy bizonyítani fognak".

Az Európa Liga-odavágó előtt hétvégén ismét egy nehéz mérkőzés vár a Arsenalra, hiszen az újonc Brighton vendégei lesznek. Murray-éket idén csupán a Pool, a City és a Chelsea tudta legyőzni hazai pályán, utolsó három meccsükön ráadásul 10 gólt is szereztek. Ennek fényében a londoniakra kínált 1.80-as odds igen alacsonynak tűnhet.

[2523013] 2018-03-01 20:45:00 Arsenal - Manchester Cityx;