Átigazolás

Gigászok harca - kié lesz Courtois?

Egyre csak fogy a Chelsea ideje és esélye, hogy megtarthatja a világklasszis belgát. Egy új kérő is beszállt a licitbe.

Hova tovább, Thibaut? fotó: facebook.com

Az nem újdonság a sporthírek követőinek, hogy a Real Madrid egyik fő célpontja a nyári átigazolási időszakban Thibaut Courtois lesz. A legfrissebb sajtóértesülések szerint a világ legjobbjai közt nyilvántartott 25 éves kapusért folytatott harcba beszállt az arabok által pénzelt Paris Saint-Germain is - írja a London Evening Standard

Courtois jelenlegi szerződése júniusban kifut, és ezidáig nem egyezett meg a folytatásról a londoni kenyéradójával. Annak ellenére sem, hogy Abramovich-ék hajlandóak lennének több mint heti 200 ezer fontos fizetést ajánlani az új kontraktuson.

A belga válogatott korábban már elhintette, hogy szeretne visszatérni Madridba, főleg, hogy közelebb legyen a gyermekeihez - ez azonban tökéletesen egybevág Zinedine Zidane terveivel, aki régóta el akar halászni egy világklasszis kapust. Az is a blancók malmára hajtja a vizet, hogy a portás Conte-val nem igazán találja a közös nevezőt - legutóbb a Vörös Ördögök elleni vereségnél kritizálta a trénert Hazard lecserélése miatt.

Az idei kiírásban egyedül David de Gea tudott lehozni több meccset kapott gól nélkül (15), mint Courtois (13).

Ami szintén tényként kezelhető, hogy Courtois apja, Thierry hétfőn Londonban tárgyalt a PSG képviselőivel fia jövőjét illetően, és abban biztosak lehetünk, hogy a pénz nem akadály a katari kézben lévő párizsi gárdánál. Persze ettől még hatalmas meglepetés lenne, ha a kapus ezt az utat választaná, főleg mivel korábban bevallotta, hogy az egyik legfontosabb faktor számára családja közelsége. Persze Párizs is közelebb van Madridhoz, mint London...

Vasárnap ismét komoly erőpróba vár a Chelsea-re, hiszen a bajnoki várományos Manchester City otthonába látogatnak, és elég masszív underdogként a    @5.00-szörös pénzt fizetne meglepetésgyőzelmükre.

[2523028] 2018-03-04 17:00:00 Manchester City - Chelseax;