Francia foci

Kombiba tehető a Lyon továbbjutása

Az utolsó negyeddöntőben a pár hónapja elvert Caen otthonában lépnek fűre - a hosszabbítás most benne lehet a pakliban.

A Francia Kupa kiírása (is) lassan a végéhez közelít, hiszen immár az elődöntőbe jutás a tét és már csak egy hely kiadó. Csütörtökön este a Stade Michel d'Ornanóban eldől, hogy a PSG, Les Herbiers, Chambly trió mellé a hazai Caen vagy az Olympique Lyon csapata kerül.

1x2    
Caen Döntetlen Lyon
3.70 3.35 1.85

Sok hasonlóság nem mutatkozik a két csapat szezonjában, sőt céljaikat tekintve is hatalmas a különbség. A Caen elég pocsék formában érkezik a meccsre, mivel már 3 párharc óta nyeretlenek, és már az is hatalmas siker számukra, hogy idáig eljutottak.

Caen#fra-caen#5

Ugyan a liga középmezőnyében, a 13. helyen tanyáznak, ez csak 4 pontra esik a kiesőzónától, tehát van még tennivaló bőven, ha nem akarnak veszélybe kerülni. Hazai pályán mondhatni átlagosan teljesítenek, eddig 14 meccsből 6-ot hoztak le győzelemmel, és 13-14-es gólarányt produkáltak.

Az előző fordulóban heroikus győzelemmel léptek át a Metzen, hiszen 1-1 után a hosszabbításban hátrányba kerültek, de még sikerült a 120. perc előtt egyenlíteni, hogy aztán 11-es párbajjal abszolválják a következő körbe jutást. Azért nem árt megjegyezni, hogy a Metz tök utolsó, és szinte biztos kieső a bajnokságban.

Depay ismét kulcsember lehet: 12 gólnál és 9 gólpassznál jár az idei tétmeccseken. fotó: archív

A Lyon miután az Európa Ligában áthámozta magát a Villarrealon, csütörtökön magabiztosan léphet pályára a további trófeák reményében. A bajnokságban a PSG-t beérni már nem tudják, minden bizonnyal ezzel magyarázható az az enervált játék, amit egyes meccseken mutatnak, például a hétvégi St. Etienne elleni 1-1 alkalmával. A top 4-es helyük aligha lehet kérdéses, tehát simán belefér, hogy ne nyomják minden meccsen tövig a gázt. Másrészt a Villarreal ellenni első meccs tökéletes példája volt, hogy amikor kell, akkor szívből, legjobb tudásuk szerint tudnak focizni.

Ugyan kisebb kétségekre ad okot, hogy az oroszlánok két bombaformában lévő támadója - Fekir és Mariano - egyaránt kényszerpihenőn van, kezdhet azonban a mindössze 21 éves villámgyors szélső, Maxwell Cornet, aki 3 kupameccsen 2 gólt és 1 gólpasszt jegyez, valamint az exunitedes cselgép, Memphis Depay is.

A keret minősége, a hiányzók ellenére is klasszisokkal jobb a vendégeknél, valamint a tapasztalat is az ő malmukra hajtja a vizet. Igaz, hogy az utóbbi hetekben esett pár cifra eredmény a házuk táján, de ha hajlandóak vagyunk alább adni az oddsból, és beérjük @1.40-nel, akkor még egy esetleges elbaltázott rendes játékidőt követő hosszabbításban való továbbjutásuk is elég tippünk zöldüléséhez.

Caen - Lyon
hatharom.com
Lyon jut tovább
@1.40
Fogadási határidő: 21:00
[2717485] 2018-03-01 21:00:00 Caen - Lyonx;