Darts

Ismert nevekre fogadunk - napi tippek a UK Openre

  • Cesc18

Három tippel szállunk harcba a bukmékerekkel a UK Open nyitónapján.

Pénteken kora délután elrajtol a UK Open, melyet második ízben tűz képernyőjére a Sport TV, tehát egy jó kis háromnapos dartsmaraton vár ránk. Ez a torna ráadásul a megszokottakkal ellentétben más forgatókönyv szerint zajlik, nagyban hasonlít a futball FA Kupához, ugyanis itt is minden körben sorsolnak, a selejtezők alapján legjobban teljesítő 32 játékos pedig csak a harmadik fordulóban csatlakozik a versenyhez. Éppen ezért az eddigi kiírásokban jó néhány olyan játékosnak is osztottak lapot, akik más major tornákon a közelébe sem nagyon jutottak a trófeának.

A nyitónapon az első és második körös küzdelmekre kerül sor, tehát összesen 64 mérkőzés lesz terítéken, amit nyolc táblánál bonyolítanak le.

Pénteki program. - Twitter/PDC

Ugyan temérdek mérkőzés közül válogathatunk, ám fogadás szempontjából mégis rettentően nehéz dolgunk van, hiszen egyrészről sok az ismeretlen játékos, másrészről csupán hat nyert legig tartanak a küzdelmek. Ettől függetlenül megpróbáltuk a viszonylag biztos továbbjutókat egy csokorba szedni. 

Már az első körben tábla elé kell állnia a világbajnoki negyeddöntős Dimitri van den Bergh-nek, miután a hat selejtezőben finoman szólva sem brillírozott. Azzal a Lee Evansszel mérkőzik majd meg, aki néhány éve feladta kőműves szakmáját, hogy a dartsra koncentráljon. Egyelőre még nem tudott elmozdulni a Challenge Tourról, és bár a UK Openen kétszer is eljutott már a legjobb 64-ig, természetesen Van den Bergh a meccs toronymagyas favoritja, főleg, hogy a nagyszínpadon kaptak helyet. 

Ron Meulenkamp neve is ismerősen csenghet a darts szerelmeseinek, a holland tavaly ugyanígy a 128-as tábláról indulva egészen a legjobb 32-ig menetelt. Meulenkamp papíron könnyű rajtot vehet, ugyanis a főállásban gépészmérnökként tevékenykedő Andy Hibbert lesz az ellenfele. Az angol játékos először tudta kvalifikálni magát. Meulenkampnak illene ezt rutinból megoldania.

Hogan tavaly meglepetést meglepetésre halmozott. - Fotó: PDC

Rutin terén nem áll rosszul Paul Hogan sem, aki már az 1995-ös világbajnokság mezőnyének is tagja volt. Ismertséget azonban éppen a UK Open versenyein szerzett, főként a tavalyi menetelésével, amikor úgy kötött ki a nyolcaddöntőben, hogy többek között Gary Anderson és Adrian Lewis skalpját gyűjtötte be. Hogan kiváló játékra képes, szóval nem is lehet kérdés, hogy az amatőr Darren Brown ellen komoly favoritnak számít. 

hatharom.com
Lee Evans-Dimitri Van den Berg Van den Bergh
Ron Meulenkamp-Andy Hibbert Meulenkamp
Darren Brown-Paul Hogan Hogan
@ 1.74
Fogadási határidő: péntek, 12:45