Spanyol foci

Kevés gólos meccsen szép oddsért veretjük a Málagát

Az andalúziai derbin a Sevilla a toronymagas esélyes, a gólok azonban ritkán potyognak a La Rosaledában.

Szerdán este a La Liga hétközi fordulójában a Sevilla a Málaga otthonába látogat. Első blikkre a vendégeknek áll a zászló, hiába azonban a nagy különbség a tabellán elfoglalt helyezésükben, a piros-fehérek szezonja sem volt eddig sétagalopp.

1x2    
Málaga Döntetlen Sevilla
3.30 3.20 2.15

Tény és való, hogy nehéz pozitívumokat találni a tök utolsó Málaga háza táján, mivel immár hét egységgel maradnak el a biztonságot ugyan nem jelentő, de bennmaradást érő 17. helytől. Ami minden bizonnyal európai viszonylatban is csodaszámba menő negatív statisztika, hogy 

legutóbbi hét hazai tétmeccsükön mindössze két gólt szereztek - cserébe átlagban egyet kaptak 90 percenként, szóval legalább nem funkcionálnak pofozózsákként.

Csak a spanyol élvonal hazai meccseire koncentrálva sem túl biztató a kép - eddig 12 találkozójukon 10 gólt szereztek, és átlagban csupán 3.6 pontos kapura lövésük van meccsenként, ami szintén a Liga egyik legrosszabb mutatója.

Malaga#esp-malaga#5

Az sem segített, hogy januárban elbocsátották Michelt és helyére José Gonzálezt vették fel, akivel nemhogy javulna a mutatott játék, hanem még silányabban fest. Bár az utóbbi években nem nagyon sikerült maradandót alkotni a La Rosalendában, de kétségkívül az idei szezon a legpocsékabb.

Minden meccsüket nézve eddig 72%-ban zakóztak, immár 10 bajnoki óta nyeretlenek, és a gödör hétről hétre csak mélyül alattuk.

Nehéz nem a Sevilla győzelmét vizionálni, azonban akár meglepetést is okozhat a kiesőjelölt. fotó: archív

A 2018-as esztendő elején komoly meglepetés érte a sportvilágot, hiszen a Milánóban megbukott Montellát nevezték ki a Sevilla élére. A bemutatkozása nem sikerült a legjobbra, hiszen a Cadizt ugyan kiejtette a kupából fiaival, első bajnokiján a városi rivális Betis 5-3-as vereséget mért rájuk a saját közönségük előtt.

Eddigi 15 meccsén a csapattal 8-3-4 a mérleg, azonban nem egyszer fordult elő, hogy kitömte őket az opponens, legutóbb pont a hétvégén a matracosok páholták el őket 5-2-re az Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban, azt megelőzően azonban 10 meccsen csak egy legyőzőjük akadt.

Sevilla#esp-sevilla#5

Összességében tehát bőven mutatkoznak optimizmusra okot adó jelek is, elég csak a Bajnokok Ligájára gondolni, ahol 0-0-ra tartották párharcuk első meccsén a Manchester Unitedet úgy, hogy csak De Gea bravúrjai mentették meg Mourinhóékat. 

Óvatosságra intő jel lehet, hogy az andalúziai-derbire a Málagának általában sikerül felszívnia magát, és egymás elleni meccseik a La Rosaletában már árnyaltabb képet festenek, hiszen 17 meccsen 7-7 győzelem és 3 remi a mérleg.

Amennyiben az előzetesek alapján papíron esélyes Sevilla 3 ponttal távozik andalúz riválisától @2.15-ös megtérülésre számíthatunk, de érdemes lehet ezt kevés góllal kombinálni, hiszen 3.5 gól alatti opcióval megspékelve @2.70-et kapunk a    -tól.

[2580798] 2018-02-28 19:30:00 Malaga - Sevillax;