Olasz Kupa

Jön a szokásos döntő Itáliában? Mi inkább a meglepetésre fogadunk!

Az AC Milan okozhatja a nap meglepetését, a Juve viszont kényelmesen sétálhat a római döntőbe.

   
  1 x 2
Juventus-Atalanta 1.60 3.40 5.25
Lazio-Milan 1.88 3.40 4.05

Szerda estére megtudjuk, melyik két csapat vívja egymással a 2018-as Olasz Kupa döntőjét. A papírforma ugyan Lazio-Juventus finálét ígér, de ehhez még a Milannak és az Atalantának is lesz néhány szava.

Az elmúlt három szezonban kétszer volt Juve-Lazio, egyszer Juve-Milan döntő.

Az egyértelműbb mérkőzést rendezik késő délután, fél 6-tól, amikor is az Atalanta 0-1-ről próbál meg felállni Torinóban a Juventus ellen. Noha úgy volt, hogy a felek hétvégén is randevút adnak egymásnak, a borzasztó időjárás miatt ez a találkozó elmaradt, így végül mindkét fél felkészülési időszaka hosszabbra nyúlt a tervezettnél.

Fotó: Archív

"Egymás után jönnek a fontos mérkőzések, de nem akarunk ezek között priorizálni. Egyetlen gárda sem nyerte még meg a modern érában az Olasz Kupát zsinórban négyszer, úgyhogy a motiváció teljesen egyértelmű. Ami a sérülteket illeti, De Sciglio, Cuadrado és Bernardeschi továbbra sem bevethető, Bentancur eltiltott, Gonzalo Higuaín azonban legalább a padra biztosan leülhet" - nyilatkozta Allegri.

Ezen a mérkőzésen a Juve szinte biztosan csak annyit ad ki magából, amely feltétlen szükséges a sikerhez. Hétvégén Rómába mennek a Lazióhoz, aztán irány London és a BL-visszavágó, egymást érik tehát a kulcsmeccsek. Noha a két gárda elmúlt évben lejátszott meccsein szépen potyogtak a gólok, ezúttal talán erre nem kell számítanunk, egyrészt a hideg idő, másrészt a Juve viszonylagos kényelmes helyzete miatt.

Várható kezdőcsapatok:
Juventus (4-3-3): Buffon - Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Sandro - Pjanic, Marchisio, Matuidi - Costa, Dybala, Mandzukic
Atalanta (3-4-2-1): Berisha - Palomino, Caldara, Masiello - Hateboer, Cristante, Freuler, Spinazzola - Gomez, Ilicic - Cornelius
 
Lazio (3-5-1-1): Strakosha - Bastos, De Vrij, Radu - Marusic, Parolo, Leiva, Alberto, Lulic - Milinkovics-Szavics - Immobile
Milan (4-3-3): Donnarumma - Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodríguez - Kessié, Biglia, Bonaventura - Suso, Cutrone, Calhanoglu
Fotó: whoscored.com

Szó sem lehet azonban kényelemről a Lazio és a Milan összecsapásán. Az odavágó 0-0-ja után mondhatnánk, hogy jobb helyzetben van a Lazio, de mint azt tudjuk, az idegenben szerzett gól mindig kettőt ér, ráadásul a Rossonerinek egészen friss emlékei lehetnek arról, milyen érzés is nyerni az Olimpicóban.

Nagyon érdekes, izgalmas találkozó elé nézünk, a Milannak az egész 2018-as éve, míg a Laziónak az elmúlt két hete sikerült parádésan, így egy igen feszült, lendületes 90 percre (?) van kilátás. Egyik oldalon sem lesz igazán fontos hiányzó, így Inzaghi és Gattuso is gyakorlatilag a legjobb csapatával állhat ki a találkozóra.

Noha az elmúlt években a Lazio volt lényegesen magasabb szinten, a Milan rendszerint jól szerepel a Sasok ellen. A 0-0-s első mérkőzés ellenére is mi most úgy véljük, az esélyek teljesen kiegyenlítettek. A milánóiak védekezése nagyon rendben van az elmúlt hetekben, idegenben is szépen aratják a sikereket, így hiába van remek támadósora a Laziónak, ebből most nem lesz kiütés.

Ha valaki - hozzánk hasonlóan - bízik a Milan továbbjutásában, annak mindenképpen a    -n éri meg fogadni Gattusóék sikerét, hiszen a netes 2.20-2.25-ös oddsszal szemben a magyar állami bukméker 2.40-et kínál a milánói örömünnepre.

hatharom.com
Juventus-Atalanta 3 gól alatt @1.325
Lazio-Milan Milan jut tovább @2.25
Odds: 2.98
2018-02-28;55