Foci-vb 2018

Egy világsztárral nem lehet sikeres Anglia - Sheringham

A Manchester United korábbi legendája meglepően kritikus volt az angol válogatottal kapcsolatban.

Anglia rendkívül simán, veretlenül vívta ki a 2018-as labdarúgó-világbajnokság részvételi jogát, igaz, Gareth Southgate fiainak nem is volt nehéz dolga az igen gyenge F-csoportban. A júniusban kezdődő viadal csoportbesorolásán is kedvezett a szerencse a Háromoroszlánosoknak, hiszen Belgium mellette Panamával és Tunéziával néznek szembe, ráadásul a 16 között is biztosan verhető lesz Anglia ellenfele. Ám Teddy Sheringham így is borúlátó.

"Őszinte leszek, nem hiszem, hogy sikeresek lehetünk Oroszországban. Nem mehet oda válogatott úgy komoly célokkal, hogy nincs legalább 2-3 világklasszis futballistája. Angliának jelenleg egy van, Harry Kane.

Fotó: Archív

Vannak jó játékosaink, de sokan közülük még csak nem is alapemberek csapatukban, ami nem használ az angol labdarúgásnak. Gareth jó srác és biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz majd a sikerért, de nagyon nehéz dolga lesz. Ez egy igazán problémás tornának ígérkezik, ki kell találnunk valamit, hogy sikeresek legyünk a vb-n" - nyilatkozta a United korábbi támadója.

Harry Kane-nel kapcsolatban Sheringham egyébként bővebben is nyilatkozott, reagálva azokra a pontokra, melyek szerint ő már kinőtte a Tottenhamet és a Spursnek el kéne engednie őt.

"A legnagyobb baj, hogy Kane minden szezon végén felteszi magának a kérdést, hogy hová vezet innen az út, hogyan lehetne még ennél is jobb. Neki a Spursnél jelenleg már nem nagyon van feljebb, elérte a maximumot a csapatnál.

A Tottenhamnek viszont meg kell őt tartania, ezt pedig úgy teheti meg, ha trófeákat nyer. Ha a csapat eredményes, Kane több pénzt kap és mindenki boldog. Szerencséjük van azonban azzal, hogy a játékos ilyen lojális a csapathoz. Szereti a várost, a klubot és a szurkolókat és amíg azt látja, hogy nem csak ő, de a klub is egyre jobb lesz, addig biztosan maradni fog".

 oddsai a vb-győztesre
Németország 5.50
Brazília 5.75
Franciaország 6.75
Spanyolország 8.00
Argentína 9.50
Belgium 12.50
Anglia 17.00