Tipp

A nap rangadójából profitálnánk

  • Cesc18

Izgalmas és kiélezett csatának ígérkezik Denis Shapovalov és Dominic Thiem összecsapása az acapulcói tenisztorna nyolcaddöntőben.

A férfiaknál három helyszínen zajlanak a küzdelmek a héten, Acapulcóban pedig már a legjobb 16 között sor kerül egy igen komoly rangadóra, miután kedden a top 10-es potenciállal bíró Denis Shapovalov és a világranglista-6. Dominic Thiem is túlélte az első kört. Mindketten megharcoltak a továbbjutásért, előbbi Kei Nisikorival, utóbbi pedig Cameron Norrie-val szemben kényszerült döntő szettre. Természetesen Thiem nehezebb győzelme a meglepetés, hiszen papíron kettőben kellett volna vernie a britet, igaz, a második felvonásban közel járt ehhez - meccslabdáról mentette Norrie döntő szettre. 

Shapovalov megnehezítheti osztrák riválisa dolgát. - Fotó: ATP

Thiem döcögősebb kezdésében közrejátszhatott az is, hogy Acapulco előtt Dél-Amerikában salakon ütögetett. Nem is akárhogyan, ugyanis Buenos Airesben idei első tornagyőzelmét könyvelhette el. Úgy néz ki ez most már hagyomány nála, hiszen 2016-ban és 2017-ben is a legjobbnak bizonyult a Golden Swing egyik állomásán. Két éve ezt megfejelte egy acapulcói győzelemmel is, szóval általában jól megy neki a salakról keményre való váltás. Fel kell azonban kötnie a gatyáját, ha meg akarja ismételni a 2016-os menetelését, mert Shapovalov nagyon kemény ellenfél, bár ezzel ő is pontosan tisztában. 

Nagyon, nagyon jó fiatal játékos. Ő a feltörekvő teniszezők egyik szupersztárja. Rettentően várom az első összecsapásunkat

- méltatta riválisát az osztrák. 

Érdekes derbire van kilátás, hiszen mindketten varázslatos egykezes fonákkal bírnak, azonban Shapovalov balkezes, ami taktikai szempontból bonyolítja a játékot, miután a keresztek éppen a másik tenyeresére mennek majd. Az első körös meccsükön korrektül adogattak, így nem várjuk, hogy bármelyikük is fogadóként dominálni tudjon. Szoros, kiélezett csatára van kilátás, ami könnyedén 22.5-nél több játékot eredményezhet. 

Denis Shapovalov-Dominic Thiem
hatharom.com
Játékok száma - Több, mint 22.5
@1.75
Fogadási határidő: csütörtök, 01:00