Átigazolás

A Lazio 200 millió eurós ajánlatot kapott középpályásáért

  • ivan

Olasz sajtóhírek szerint a Lazio egy egészen brutális vételi ajánlatot kapott a 22 éves középpályásáért.

Az olasz Sky Sport Italia cikke szerint a Lazio egy legalább 200 millió euróról szóló vételi ajánlatot kapott Szergej Milinkovics-Szavics játékjogáért.

A 22 éves szerb középpályást Európa egyik legnagyobb ígéreteként tartja számon a szakma, így már korábban is komoly megkeresések érkeztek be az olasz fővárosba, ám a klub ezeket többnyire első szándékból lesöpörte az asztalról.

Milinkovics-Szavics 2015-ben a belga Genk együttesétől igazolt a Lazióhoz, a fiatal játékosért akkor 18 millió eurót perkáltak le az olaszok. Első évében még csupán 17 bajnokin jutott szóhoz, ám a most futó idényben 24-szer volt kezdő a Lazióban és már 9 gól is felkerült a neve mellé.

Szavics iránt érthetően megnőtt a kereslet az elmúlt két szezonban, így piaci értéke a 2015-ös 4 millió euróról mostanra 55 millió euróra szökött.

A Lazio sportigazgatója, Igli Tare a hétvégén egy tv-műsorban beszélt Szavics helyzetéről, a sportvezető elárulta, hogy tavaly nyáron is érkezett be komoly ajánlat a fiatal támadó középpályásért. "A nyár folyamán kaptuk, majd elutasítottunk egy 70 millió eurós ajánlatot Szavicsért. Azért tettük, mert azt akarjuk, hogy a Lazio olyan klub legyen, ahová érkeznek, nem pedig ahonnan távoznak a jó játékosok. Nagyon sok munkánk van vele, de ez a célunk" - fogalmazott Tare.

Szavics, mint a világ egyik legdrágább játékosa?

A hétvégi nyilatkozatra reagálva írta most a Sky Sports Italia, hogy a római klub egy 180+20 millió eurós ajánlatot kapott a szerb játékjogáért, azt azonban nem fedte fel, hogy melyik klub lehet a kérő.

Korábban a játékossal kapcsolatban a PSG-t, a Manchester Unitedet és a Manchester Cityt lehetett olvasni. Pep Guardiola tavaly nyáron elismerően beszélt Milinkovics-Szavics képességeiről és nagy csodálója a középpályás játékának.

Az elmúlt évek tendenciái után már csak mérsékelten lepődünk meg azon, hogy egy viszonylag keveset bizonyító fiatal játékosért gigantikus összegeket hajlandóak kifizetni bizonyos klubok. Hogy végül ki lesz a befutó, az legkésőbb nyáron kiderül.

241306