Átigazolás

Már a madridi világsztárok is Kínába igazolnak

Egy európai sztárklubok által körbeudvarolt játékos is Kínába igazolt az Atléticótól.

Az elmúlt egy évben többek között a Bayern Münchennel, a Chelsea-vel és a Manchester Uniteddel is szóba hozták Yannic Carrascót, az Atlético Madrid belga sztárját, ám a 24 éves játékos végül maradt Spanyolországban. Hétfő este aztán robbant az átigazolási bomba, Carrasco, valamint csapattársa, Nico Gaitán aláírt a kínai újonchoz, a Dalian Yifanghoz.

A játékosok távozása persze nem hatalmas meglepetés, Carrasco csupán 1459 percet játszott idén, míg Gaitán 548-at, mely alatt egyetlen ponttal sem iratkozott fel a kanadai táblázatra.

Noha Gaitán is igen nagy nevet szerzett magának a Benficában, az Atléticónál egyértelműen peremembernek számított, így az ő távozása egyáltalán nem meglepetés. Carrasco viszont 24 évesen még bőségesen fényes karrier elé néz, így kissé meglepő, hogy az Atlético 30 millió euróért megvált tőle. Persze a belga szélső nem járt azért rosszul, évente 8,8 millió fontot keres majd a Dalian Yifang gárdájánál.

A március elején kezdődő Super League-ben újoncnak számító Dalian egyelőre nem operál túl sok ismert játékossal vagy ismert vezetőedzővel, Carrasco és Gaitán mellett José Fontét igazolták még le 5,5 millió euróért a West Ham Unitedtől.

A Dalian első ellenfele március 3-án a tavalyi ezüstérmes Shanghai SIPG lesz, amely többek között Hulkot és Oscart is soraiban tudja. Ennek szellemében nem csoda, hogy a hazai sikerre csupán 1.26-ot fizet a    , míg az újonc bravúrgyőzelme több, mint 8-szoros pénzt fizet a magyar állami bukinál.

[2717999] 2018-03-03 12:35:00 Shanghai SIPG FC - Dalian Yifangx;