Bulvár

Rég volt ekkora esélye Magyarországnak az Eurovízión

Az AWS zúzása a fogadóirodák szerint befutó lehet a portugáliai dalfesztiválon.

Az AWS dala a kritikusokat megosztotta, de a számok alapján esélyes a sikerre - Fotó: boon.hu

A metalszerető zenefanatikusok nagy örömére az AWS - Viszlát Nyár című száma nyert a Dal című vetélkedőben, tehát Magyarországot a budakeszi együttes képviseli majd Portugáliában a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Noha az elmúlt években Magyarországot mindig csak a futottak még kategóriába sorolták a bukmékerek, úgy tűnik, a hörgős zúzás ezúttal valami újszerű sikert hozhat el hazánknak, hiszen meglepően alacsony, 21-szeres szorzóval fogadható a sikerünk. A Viszlát Nyárnál csupán tíz ország esélyesebb a végső sikerre.

2017-ben Pápai Jocira 67-szeres, 2016-ban Freddyre 41-szeres szorzóval tehettünk pénzt.

Noha az acélszívűek nagyon szerették az AWS slágerét, a kritikusoknál eléggé megoszlott a zsűri döntésének jogossága. Szentpéteri Csilla, a Zeneakadémia tanára például az alábbiakat írta Facebook-oldalára:

"KULTÚRSOKK! Komolyan kérdezem, hogy gondolják a Dal-ban, hogy ezt az idegesítő, démoni hörgést hallató, rettenet agresszív zenét??? játszó, minden dallamot mellőző, lélekre, szellemre semmit nem ható, erőltetett szövegű, "vmi hatása alatt álló"- kinézetű zenekart, az AWS-t küldik ki, mint Magyarországot képviselő együttest???? Meghallgattuk a vasárnapi ebéd előtt, mindössze az első refrénig, és tényleg komolyan kérdezem, hogy ez mi????? EZ VOLT A TUTI BEFUTÓ????"

Mindenesetre a bukmékerek számai alapján örülhetünk a döntésnek, ráadásul az Eurovízión gyakran előszeretettel fogadják az újszerű hozzáállást, a bátor vonalat és a kockázatot.

Melyik ország nyeri az Eurovíziós Dalfesztivált?
Bulgária 7.00
Csehország 8.00
Észtország 10.00
Svédország 10.00
Finnország 11.00
Ausztrália 15.00
Oroszország 15.00
Spanyolország 17.00
Németország 17.00
Fehéroroszország 19.00
Magyarország 21.00