Tenisz

Amerikai presztízscsatából proftiálnánk

  • Cesc18

Maratoni hosszúságúra nyúlhat John Isner és Ryan Harrison összecsapása az acapulcói torna első fordulójában.

A márciusi amerikai Masters viadalok előtt az egyik legjobb felvezető verseny az acapulcói 500-as, amelyen idén is minőségi mezőny jött össze. Már az első körben nagyon komoly párosítások vannak, az első játéknapon például egy amerikai rangadóra is sor kerül John Isner és Ryan Harrison között. 

Idén csak szenved a hórihorgas amerikai. - Fotó: ATP

Egyikük sem a legjobb szájízzel érkezett Mexikóba, ugyanis hazai környezetben, New Yorkban és Delray Beach-en mindösszesen egy-egy meccset tudtak fogni. Isnernek ez különösen fájó lehetett, hiszen előtte Ausztráliában sem brillírozott, így egyelőre 2018 óriási csalódás számára. Harrison abból a szempontból jobb helyzetben van, hogy neki legalább Brisbane-ből van egy döntője és az Australian Openből is kihozta a maximumot azzal a harmadik fordulóval.

A teljesítménye rovására mehetett azonban, hogy a Donald Young elleni meccsén honfitársa rasszizmussal vádolta meg, így Harrison ezzel a kellemetlen témával került a média középpontjába. 

Azóta az ATP megvizsgálta az esetet és kiderült, hogy semmi ilyenről nem volt szó. Most már lecsengeni látszik ez a téma, így Acapulcóban ismét a játékára koncentrálhat a világranglista 60. helyén álló amerikai. 

Fogadás a győztesre    
John Isner Ryan Harrison
1.50 2.25

A bukmékerek oddsai némileg meglepetésként értek minket, hiszen Isner formán kívül játszik már jó ideje. Ugyanakkor Harrison ellen szól, hogy az elmúlt két vereségét honfitársához hasonló nagy szervás játékosok ellen szenvedte el. Delray Beach-en Reilly Opelkával, míg New Yorkban Ivo Karloviccsal nem bírt el. Előbbit éppen Isnerhez szokták hasonlítani, mert elég közel áll a játékuk egymáshoz. 

Harrisonnak egyértelműen nincs ínyére, ha nagy szervásokkal találkozik, viszont Big John-t nagyon jól ismeri, hiszen karrierjük alatt nyolcszor randevúztak már. Ezek közül leginkább a tavalyi és a tavalyelőttivel érdemes foglalkozni, a többi derbijük 5 évnél régebbi. 2017-ben Atlantában döntőztek, azt Isner 7-6, 7-6-ra nyerte, a 2016-os torontói meccsüket viszont Harrison húzta be 7-6, 6-7, 6-4 arányban. Egyik sem volt egy sima meccs és most is valami hasonlóra számíthatunk. 

Isner múlt héten 30 ászt szórva kapott ki, miután fogadóként semmi vizet nem zavart. Ha ezen nem tud változtatni, akkor ismét rövidítések dönthetnek. Nem csoda, hogy csupán 1.25-öt adnak arra, hogy lesz tie-break...

Ha viszont ezt az első szettre húzzuk az már rögtön kétszeres pénzzel kecsegtet. A statisztika abszolút mellette szól, a korábbi nyolc meccsükből ötször tb döntött a nyitófelvonásban. 
  • Első szett játékok száma - több, mint 12.5 @ 2.00
     
  • Játékok száma - több, mint 24.5 @ 1.65    
     
  • Szett hendikep - Harrison +1.5 @ 1.59