Olasz foci

Minden szempontból óriási meccs vár a Romára és a Milanra

A forduló rangadóján a remek formában lévő Milan látogat a győzelmi kényszerben játszó Romához.

   
Roma Döntetlen Milan
1.85 3.45 3.95

Hiába a javuló forma és a biztató egymás elleni eredmények, ha van csapat, amellyel most alighanem egyik olasz gigász sem akar találkozni, az bizony az AC Milan. Gennaro Gattuso csapata 2018-ban gyönyörűen muzsikál, a tréner számára már készíti elő a szerződéshosszabbítást, a csapat pedig egységesen, konstans jó teljesítményt nyújt. Csoda-e ennek fényében, hogy úgy duplázhatunk a rómaiak sikerével, hogy utolsó négy egymás elleni bajnokijukat megnyerték?

Igazán egyik csapatnak sem kéne prioritás legyen jelenleg a bajnokság, ám közel sem biztos, hogy nem a Serie A-helyezés fogja majd biztosítani jövőre a nemzetközi kupaindulást. A Roma komoly versenyfutást folytat ugyanis az első négy helyért a Lazióval és az Interrel, míg a Milan ugyan áll még az Olasz Kupában és az Európa Ligában is, de a hatodik hely is reális lehet számukra Itáliában.

Mindkét fél pokoli hetek elé néz, hiszen a Milan a Roma után a Lazióval (Kupa), az Interrel (bajnokság) és az Arsenallal (EL) találkozik, míg a Romának a Serie A-ban a Napoli és a Torino következik, utána pedig érkezik a Sahtar Donyeck, amelyet 2-1-es hátrányból kell kiütni a Bajnokok Ligájából.

[2588579] 2018-02-25 20:45:00 Roma - AC Milanx

"Ellenfelünk remekül játszott Ukrajnában egy félidőig, de a Sahtar megmutatta, mire képes. Elemeztük azt a találkozót is, és nem nagy titok előttünk, hogy a Roma elsősorban a szélekről tud igazán veszélyes támadásokat építeni.

Nagyon nehéz a sorsolásunk, de még mindig van hova javulnunk. Jó értékmérő lesz a vasárnap esti találkozó, hiszen mindig egy nálunk jobb csapat ellen tudjuk felmérni, hol is tartunk az építkezésben. Azonban optimista vagyok és győzelmi szándékkal küldöm pályára a fiúkat az Olimpicóban" - nyilatkozta szombaton Gattuso.

Ami a hiányzókat illeti, egyik oldalon sincs fontosabb név a maródiak listáján. Jó hír lehet a vendégeknek, hogy Kessié letöltötte eltiltását, így Gattusónak leginkább amiatt fájhat a feje, hogy Kalinicet vagy Cutronét kezdesse-e ékként.

Roma#ita-roma#5
AC Milan#ita-ac_milan#5

A másik oldalon De Rossit vélhetően pihenteti majd Di Francesco és Ünder remek formája miatt Perotti vagy El Shaarawy is padozhat.

Igen hízelgő a rómaiak számára a két csapat egymás elleni mérlege, 2012 óta egyetlen milánói siker virít csupán az eredménysorban. Ez a Milan azonban egységesebb, összeszedettebb és jobb, mint az elmúlt évek csapata és bár játékosanyagban nem feltétlenül top4-es gárda, Gattuso úgy tűnik, tudja, mit kell játszat ezzel a játékosanyaggal.

Véleményünk szerint nem lesz sima meccs, a vendégek pedig Gattuso szavai ellenére sem lennének szomorkásak egy iksszel. Reálisan a vendégek formáját nézve ezt el is érhetik.

[2588579] 2018-02-25 20:45:00 Roma - AC Milanx;
2018-02-24;55
2018-02-25;55
2018-02-26;55
241306