Angol Ligakupa

Első trófeáját nyerheti idén a City

Vasárnap rendezik az Angol Ligakupa fináléját, a Wembley-ben a Manchester City és az Arsenal csap össze.

Első trófeáját nyerheti idén a City. - Fotó: Twitter

A hagyományoknak megfelelően február utolsó vasárnapján rendezik az Angol Ligakupa fináléját, amelyet ezúttal a Manchester City és az Arsenal vív meg a Wembley-ben. A felek pocsékul hangoltak a döntőre, hiszen az Égszínkékek harmadosztályú csapattal szemben maradtak alul az FA Kupában, míg az Ágyúsok hazai pályán kaptak ki az Európa Liga-visszavágón.

1x2    
Manchester City Döntetlen Arsenal
1.55 4.10 4.60

A manchesteriek vereségére pedig semmilyen jel nem utalt, hiszen a csapat bombaformában várta a Wigan elleni, hétfői ütközetet, azonban mégis a League One-ban vitézkedő csapat jutott a legjobb nyolc közé a sorozatban. Vélhetően az a pofon kellően felrázza Pep Guardioláékat, hiszen hiába vezetik 16 pontos előnnyel a bajnokságot, az a meccs bebizonyította, hogy mégsem verhetetlenek Angliában.

A hét eleji vereséget megelőzően egyébként igen jó passzban volt a City, sorra nyerte meccseit, s a bázeli, 4-0-s sikernek köszönhetően a legjobb nyolc között érezheti magát a Bajnokok Ligájában, a PL-t pedig már csak elveszíteni tudja. Avagy a gárda minden erejével azon lesz a hétvégén, hogy begyűjtse első idei trófeáját, amelynek hatékony részese lehet Sergio Agüero, akit végül nem tiltottak el, hiába "verekedett" Wiganben a szurkolókkal. Guardiola Fabian Delphre eltiltás, míg Benjamin Mendyre és Gabriel Jesusra sérülés miatt nem számíthat, avagy voltaképp a legerősebb kezdőcsapatát küldheti pályára a katalán tréner.

[2702572] 2018-02-25 17:30:00 Arsenal - Manchester Cityx;5

Ami a londoniakat illeti, az Arsenal 3-0-ra nyert múlt héten az Östersunds otthonában az Európa Ligában, így csütörtökön Arséne Wenger a szokásosnál is tartalékosabban küldte pályára övéit a második számú európai kupasorozatban. Ennek majdnem megitták a levét az Ágyúsok, hiszen a svéd kiscsapat a 23. percben már 2-0-ra vezetett az Emirates Stadionban. Végül Sead Kolasinac góljával szépített az Arsenal, s kiharcolta a továbbjutást, de ez a hazai zakó órási pofon, hiszen a vendégek játékoskeretének az értéke nagyjából Nacho Monreáléval egyenlő...

Az Ágyúsok ráadásul nincsenek túl jó formában, mivel az Östersunds elleni páros meccset megelőzően a Tottenhamtől és a Swansea-tól is kikaptak, az Evertont ugyanakkor kiütötték hazai pályán.

Wengernek ismét ráncos lehet a homloka a kezdőcsapat összeállításánál, mivel Alexandre Lacazette és Santi Cazorla sérült, Henrih Mhitarjan nem léphet pályára - az örmény korábban a Manchester United színeiben szerepelt már a Ligakupa idei kiírásában -, Mesut Özil és Aaron Ramsey pedig abszolút nincs százszázalékos állapotban. Egy viszont biztos, hogy a kapuban az a David Ospina kezd, aki az egész sorozatot végig védte.

A felek legutóbb novemberben találkoztak a bajnokságban, akkor az Etihad Stadionban a Manchester City esélyesként 3-1-re tudott nyerni. Ezúttal is a manchesteriek számítanak favoritnak, mivel a     Guardioláékra 1.55-szörös, a döntetlenre 4.10-szeres, míg az Arsenalra 4.60-szoros pénzt kínál háromesélyben. 

Noha egy döntőről beszélünk, a bukmékerek mégis gólzáport várnak, az állami iroda például csak 1.40-szeres oddsot ajánl a 2,5-nél több találatra, ha pedig mind a két csapat betalálna, akkor a feltett tétünk mindössze 1.45-szörösét kapnánk vissza.

[2702572] 2018-02-25 17:30:00 Arsenal - Manchester Cityx;