Premier League

Az oddsok ellenére a Chelsea az esélyes az Old Traffordon

Hiába játszik hazai pályán a United, a Chelsea-nek komoly esélye van arra, hogy 2013 után ismét nyerjen Manchesterben.

A Chelsea 2013 után veheti be ismét az Old Traffordot. - Fotó: Twitter

A Premier League 28. fordulójának rangadóját vasárnap délután rendezik az Old Traffordon, ahol a Manchester United és a Chelsea csap össze. A bukmékerek szerint a hazai gárda az esélyes, azonban úgy véljük, hogy a londoniaknak bőven lesz keresnivalójuk az Álmok Színházában.

1x2    
Manchester United Döntetlen Chelsea
2.20 3.15 3.25

Merthogy José Mourinhóék játéka hetek, sőt hónapok óta akadozik, s ha nem David de Gea védené a csapat kapuját, akkor igen komoly pofonokba néztek volna bele a Vörös Ördögök mostanság. A spanyol hálóőr ugyanis világklasszis formában van, hiszen az mindent elmond a csapatról, hogy

De Geánál csak a kiesőjelölt Swansea hálóőrének kellett több védést bemutatni a Premier League idei kiírásában.

Gyakorlatilag tehát egy csapatnak sem jelent kihívást feltörni a MU védelmét, csak az, hogyan járjanak túl a spanyol eszén, persze a jobbaknak ez sem jelent problémát.

De hogy az eredményekről is beszéljünk, a United az utolsó öt tétmeccséből mindössze kettőt nyert meg, azt a kettőt is az újonc Huddersfield ellen a bajnokságban és a kupában, egyaránt 2-0-ra. A rangadókon - Tottenham, Sevilla -, de még a Newcastle-ben lejátszott meccsen sem tudott gólt lőni, sőt a Wembley-ben és a Szarkák otthonában ki is kapott.

Nincs tehát könnyű helyzetben a hétvégi rangadó előtt a hazai csapat, s akkor a lehetséges hiányzókról - Marouane Fellaini, Zlatan Ibrahimovic, Daley Blind, Marcos Rojo, Phil Jones, Ander Herrera - nem is beszéltünk, ráadásul a hírek szerint az öltözőben is folyamatosak a belviszályok például Mourinho és Paul Pogba között..

[2523020] 2018-02-25 15:05:00 Manchester United - Chelseax;5

Ezzel szemben a Chelsea kezd formába lendülni, hiszen a Watford elleni zakót követően két magabiztos sikert aratott, hét közben pedig olykor lényegesen veszélyesebben játszott a Barcelonánál, azonban egy védelmi hiba miatt be kellett érnie végül a döntetlennel. Azonban ha a katalánok elleni játékát meg tudja ismételni a londoni csapat vasárnap, akkor óriási esélye lesz a sikerre.

Ehhez pedig minden adott, mivel a vendégeknél David Luiz, Tiemoue Bakayoko és Ross Barkley maradhat ki maximum, de a trió az utóbbi hetekben egyébként sem szerepelt, vagyis

Antonio Conte ugyanazt a kezdőcsapatot tudja pályára küldeni, mint amelyik a Barcelona ellen remekelt.

Az eddig elhangzottak tükrében meglepő, hogy a Manchester United számít a meccs esélyesének az oddsmestereknél, hiszen a     a Vörös Ördögökre 2.20-szoros, a döntetlenre 3.15-szörös, míg a londoniakra 3.25-szörös pénzt kínál. Igaz, a Chelsea legutóbb 2013 májusában tudott győzni az Old Traffordon, azóta három döntetlen és egy vereség a csapat mérlege az Álmok Színházában, ami nem Contéék mellett szól, az előjelek viszont igen.

Ami a gólokat illeti, a fogadóirodák nem várnak gólzáport, az állami iroda például 1.65-szörös oddsot ajánl a 2,5-nél kevesebb találatra, ha pedig mind a két csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.75-szörösét kapnánk vissza.

[2523020] 2018-02-25 15:05:00 Manchester United - Chelseax;
237903