Darts

Van Gerwenék 180-fesztivált rendezhetnek - tippek a Premier League-re

Erős tippekkel támadunk a Premier League negyedik fordulójában.

Csütörtökön a negyedik forduló keretén belül idén első alkalommal hagyja el a mezőny a szigetországot és a berlini Mercedes-Benz Arénában szórakoztatja a nagyérdeműt. Egészen varázslatos hangulat lehet, hiszen 12 ezer nézőt várnak a helyszínre.

Premier League, 4. forduló   
  1 x 2
Michael Smith-Simon Whitlock 2.07 3.95 2.48
Gerwyn Price-Mensur Suljovic 2.58 4.10 2.02
Michael van Gerwen-Daryl Gurney 1.12 5.50 7.00
Rob Cross-Raymond van Barneveld 1.72 4.10 3.20
Peter Wright-Gary Anderson 2.68 4.00 1.92

Az est két veretlen játékos, Michael Smith és Simon Whitlock ütközetével veszi kezdetét. Január elején a Premier League mezőnyének kihirdetésekor mindkét játékos részvétele komoly vitaalapot szolgáltatott, ám három forduló után kijelenthető, hogy mind az angol, mind az ausztrál dartsos erősen rácáfolt a kétkedőkre. Hibátlan teljesítménnyel foglalják el az első és második helyet, és egy igazságos iksszel meg is őrizhetik veretlenségüket. Igazi háromesélyes derbi, az extrát inkább Whitlock játékában érezzük, az első pálya viszont Smith mellett szól, tehát leginkább döntetlenre húznánk ezt a párharcot. 

Smith-ék után egy "alsóházi" ütközetre kerül sor Gerwyn Price és Mensur Suljovic között. Akár kiesési rangadóként is aposztrofálhatnánk, hiszen a bennmaradás szempontjából kulcsfontosságú ennek a két pontnak a sorsa. Különösen az osztrák számára, ugyanis három forduló után egyedüliként áll nulla egységgel. A közel 100-as összátlagával nem szolgált rá erre, ám mit sem ér a jó játék, ha végül kikap. Suljovic ugyan imád Németországban játszani, de a múlt heti gyenge kiszállózása és a Price elleni 2-7-es H2H-ja elbizonytalanít minket, hogy megrakjuk. Érdemes levédeni egy iksszel.  

  • Price-Suljovic X2 @ 1.44

 

A folytatásban Michael van Gerwen és Daryl Gurney néz farkasszemet egymással. A világelső holland múlt héten Gary Andersonnal karöltve egy félelmetesen nagy meccset játszott, amely végül 7-3 arányban dőlt el a javára. A Repülő Skót hiába dobott 110+ átlagot, az is kevésnek bizonyult. Ez Van Gerwennek a verhetetlen arca, és ezt a formáját átmentette hétvégére is és gyorsan behúzta az első két Players Championship versenyt. Ismét tehát parádésan hangolt az aktuális PL-fordulóra, szóval az újonc Gurney-nek fel kell kötnie a gatyáját, ha nem szeretne egy méretes pofon tulajdonosa lenni.

De az északír van annyira tökös gyerek, hogy ne ijedjen meg Van Gerwentől. Igaz, hogy 2-11-re áll a holland ellen, egyik győzelmét azonban éppen Németországban aratta MvG ellen, amikor világelső riválisan hasonlóan nagy formában volt, mint most. Szóval nagy hiba lenne leírni Gurney-t, bár tény, hogy az eddigi három fordulóban nem a legjobb teljesítményét nyújtotta és ezzel ő is pontosan tisztában van. 

Még mindig nem játszottam a legjobban. Kiegyensúlyozottan teljesítettem az elmúlt hetekben, ám ennél sokkal jobb is tudok lenni. 

Ahhoz kétség sem férhet, hogy Gurney-nek javulnia kell, ha pariban akar lenni Van Gerwennel. A holland győzelme semmit sem fizet, a 180-akra viszont érdemes rámenni, hiszen ketten együtt 26 maximumnál járnak már. Ehhez képest a 6.5-ös line igen alacsony, bár vélhetően úgy kalkulálnak a bukik, hogy nem lesz egy hosszú meccs. Ennek ellenére mindkét oldalról egyaránt szép számmal várható 180.

Van Gerwen egyébként minden a Premier League-ben dobott maximuma után 100 fontot ad a Make a Wish alapítványnak, így különösen fókuszál arra, hogy minél többet szórjon. 
Michael van Gerwen-Daryl Gurney
hatharom.com
180-ak száma - Több, mint 6.5
@1.70
Fogadási határidő: 21:15

 

Van Gerwenék után Rob Cross és Raymond van Barneveld lép a berlini színpadra. Előbbinek múlt héten megtört a jég és egy rettentő feszült meccsen legyőzte Peter Wrightot. Nagyon kellett ez Crossnak, de még mindig nem a világbajnoki formáját láthattuk. Oddsok alapján ugyan favorit, de Barney ellen nagyon nem lesz egyszerű dolga, aki mellett ott áll majd a közönség. Nehezen tippelhető meccs, akár value is lehet az X2 dupla pénzért, ám túlságosan hektikusan teljesített eddig a holland. Inkább látunk fantáziát egy magas kiszállóban, amit múlt héten nem tudtak dobni, de többször is közel jártak hozzá. Véleményünk szerint valamelyik oldalról érkezni fog egy két triplás kiszálló.

  • Legmagasabb kiszálló 121.5 pont felett @ 1.83

 

Az est utolsó meccsén kerül sor a forduló rangadójára, avagy egymásnak feszül a két skót klasszis, Peter Wright és Gary Anderson. Mindketten vereséget szenvedtek el az előző fordulóban, de nem kérdés, hogy utóbbi nyújtotta a jobb játékot. Nagyon úgy tűnik, hogy Anderson szép lassan kilábal a hátsérüléséből. Rettentően jól ismerik egymást, nehéz megmondani, hogy milyen forgatókönyv érvényesülhet.

Ami biztos, hogy a korábbi hét Premier League-meccsükből négyszer kijátszották a maximum 12 leget. Érdemes lehet ismét az over irányába elmozdulni, hiszen dupla pénzt hozhat egy 7-5, 5-7 vagy 6-6-os eredmény.