Budapesti tenisztorna

Tökéletes kezdés után nehéz folytatás? - ismét Babossal nyernénk

  • Cesc18

A magyar játékos csütörtökön a német Mona Barthellel csap össze a budapesti torna nyolcaddöntőjében.

Szerdán késő délután perfekt tenisszel mutatkozott be Babos Tímea a BOK Csarnok közönsége előtt. A címvédő magyar lány kevesebb, mint egy óra alatt 6-1, 6-0 arányban ütötte ki a top 60-as Tatiana Mariát, amivel egyrészről bejutott a legjobb 16 közé, másrészről izgalommentes forintokat hozott azoknak, akik velünk tartottak, hiszen 1.45-ért húztuk be a Babos 2-0-t. 

Babos meggyőző rajtot vett. - Fotó: AFP

"Nagyon boldog vagyok. Azt gondolom, ma jól játszottam. Ami nagyon fontos, idén jó formában érkeztem erre a versenyre. Őszintén bevallom, a mai mérkőzés után nincs szükségem különösebb regenerációra." 

Nagy motiváló erő, hogy ismét hazai pályán, magyar közönség előtt játszhatok. Sok erőt ad. 

"Nagyon várom, hogy holnap újra pályára léphessek és játszhassak a magyar szurkolók előtt. A mai ellenfelem alig maradt le a kiemelésről, tudtam, hogy mire számíthatok tőle. Nagyon jól működött a taktikám, végig meg tudtam valósítani. A legnehezebb helyzetekben is jó döntést tudtam hozni. Ennek is köszönhetem a simább győzelmet” - nyilatkozta Timi a tükörsima győzelmét követően a babostimea.hu-nak.

Fogadás a győztesre    
Babos Tímea Mona Barthel
1.25 3.25
Fogadási határidő: 17:00

Maria meglehetősen pocsék formában érkezett Budapestre, így abszolút papírforma volt Babos sima győzelme, a folytatásban a német Mona Barthel személyében pedig egy újabb olyan teniszező következik, akinek önbizalma a béka feneke alatt van. Barthelnek ugyanis a hétfői Kateryna Kozlova elleni sikere idei mindössze második győzelme volt. Ezt leszámítva még az Australian Openen fogott egy meccset, összesen pedig öt vereséget könyvelhet el 2018-ban. 

Ettől függetlenül Barthel nem könnyű ellenfél, a legtöbb veresége alkalmával nem adta simán a bőrét. Valószínűleg komolyabb ellenállást tanúsít majd, mint tette azt Maria, ez pedig könnyen eredményezheti, hogy 20.5-nél több játék dönt a győztes kilétéről. Szettet viszont nem feltétlenül szavaznánk meg a németnek, Kozlova ellen sem mindig volt a helyzet magaslatán, a második szervája pedig bőven sebezhető. 

A szoros helyzetekben Babos nagyobb önbizalma és jobb felkészültsége dönthet a magyar javára, no meg a hazai közönség is besegíthet. Véleményünk szerint tehát Babos ismét kettőben megoldja, de nem várunk olyan egyoldalú meccset, mint Maria ellen. 

Babos Tímea-Mona Barthel
hatharom.com
Babos 2-0-ra nyer
@ 1.70
Fogadási határidő: szerda, 17:00