Európa Liga

Tényleg ennyire tippelhetetlen a nap meccse?

Az Európa Liga visszavágók közül talán a legnagyobb figyelem az Atalanta és a Dortmund párharcára irányul. Vajon az olasz csapat le tudja dolgozni a hátrányát?

A télen a Chelsea-től érkező Michy Batshuayi 91. percben szerzett góljával a Borussia Dortmund 3-2-es győzelmet aratott az egy héttel ezelőtti odavágón, így minimális előnnyel utazhatott el a bergamói visszavágóra.

A bukmékerek szerint teljesen háromesélyes mérkőzésre van kilátás, hiszen a csapatok győzelmére kínált szorzók szinte azonosak, ugyanakkor a döntetlen az átlagnál magasabb oddson fogadható.

1x2    
Atalanta Döntetlen Dortmund
2.42 3.55 2.67

Az első meccs eredménye után az Atalantának akár már 1-0-s győzelem is elegendő lehet a továbbjutáshoz, míg a németeknek egy döntetlen is megfelelne a céloknak. A dortmundi meccsen látott adok-kapok és fordulatok tényleg nehéz helyzetbe hozzák a fogadókat, ami pontosan jól látszik a Tippmixpro statisztikáin is.

Az 1X2 piacokra beérkező tétek ugyanis szinte teljesen szabályosan oszlanak meg.

tippmixpro.hu

A hétvégén az Atalanta a Fiorentina ellen játszott odahaza egy 1-1-es döntetlent, míg a Dortmund a Mönchengladbach vendégeként tudott egy 1-0-s sikert elkönyvelni. A BvB-szurkolók számára külön öröm lehet, hogy a két Borussia csatáját az a Marco Reus döntötte el, aki az elmúlt időszakban sérülései miatt a partvonalra került.

Reus az Atalanta ellen is ott lehet a kezdőben, a hírek szerint az első meccshez képest csak egy helyen lesz változás a Dortmund kezdőjében, az eltiltott Weigl helyén Dahoud vagy Götze juthat szóhoz. Az Atalanta szinte teljes kerettel operálhat vagyis Gian Piero Gasperini a lehető legjobb felállásban küldheti csatába övéit, Luka Rizzo az egyetlen kérdőjel.

Várható kezdőcsapatok
Atalanta: Berisha – Toloi, Caldara, Masiello – Hateboer, de Roon, Spinazzola, Freuler – Ilicic – Petagna, Gomez (c)
Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Toprak, Toljan – Castro, Götze – Pulisic, Reus (c), Schürrle - Batshuayi

Az első meccsből kiindulva most is elképzelhető, hogy nem fukarkodnak a csapatok a gólokkal, ezzel viszont az a probléma, hogy a bukmékerek is erre számítanak, így az over 2,5 gól opciót mindössze 1.50-ért mérik a Tippmixprón, a mindkét csapat betalál kimenetelre pedig csak 1.40-es szorzóval fogadhatunk. A továbbjutást illetően egyelőre a Dortmund a favorit.

Ti mit tippeltek erre a mérkőzésre?
Ki jut tovább?   
Atalanta Dortmund
2.45 1.48
Fogadási határidő: csütörtök 21:05
[2680997] 2018-02-22 21:05:00 Atalanta - Borussia Dortmundx;